Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frontul Naţional afirmă că va păstra moneda euro dacă alegătorii vor dori acest lucru

The Independent
Marine Le Pen

În cazul în care alegătorii francezi nu doresc să părăsească zona euro, Partidul Frontul National (FN) va păstra moneda unică europeană dacă Marine Le Pen, candidata formaţiunii, va deveni preşedinte în urma alegerilor din mai, a declarat vineri secretarul general al FN, Nicolas Bay, relatează Reuters. 'Nu este cea mai importantă parte a programului nostru', a afirmat Nicolas Bay într-un interviu radio. 'Vom supune această chestiune unui referendum. Nu le vom impune nimic oamenilor. Dacă francezii vor să păstreze euro, vom face acest lucru', a declarat el pentru RTL.

Le Pen, care conform sondajelor de opinie ar urma să se califice în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa din 7 mai împreună cu candidatul de centru Emmanuel Macron, a afirmat că va demisiona din funcţia de preşedinte dacă alegătorii vor respinge ulterior la referendum propunerile înaintate de ea. 'Ce vă aşteptaţi să fac? Voi pleca', a afirmat ea pe 7 martie la Paris. 'Nu pot livra un program complet dacă nu avem mijloacele şi forţa de a face acest lucru', a mai spus ea, conform Agerpres.

Majoritatea susţinătorilor Frontului Naţional se opun monedei euro, însă 72% din electoratul francez nu doreşte să revină la franc, conform unui sondaj Ipsos publicat în martie. Marine Le Pen a declarat într-un interviu acordat Le Parisien şi publicat pe 26 martie că nu va exista o ieşire rapidă din zona euro dacă va câştiga alegerile prezidenţiale. Ea a afirmat că va organiza un referendum asupra apartenenţei Franţei la Uniunea Europeană după şase luni de negocieri cu restul UE referitoare la o serie de probleme, inclusiv părăsirea zonei Schengen şi transformarea UE într-o cooperare a statelor suverane.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.