Fructele oleaginoase, datorită bogăției lor în uleiuri și substanțe nutritive, reprezintă o adiție valoroasă în diete. Acestea pot ajuta la reducerea aportului caloric și la prevenirea diverselor afecțiuni. Fructele oleaginoase, prin conținutul lor de fibre, proteine, fier, acizi grași omega-3, vitaminele B2 (riboflavină) și B9 (folat), mangan și antioxidanți, sunt ideale pentru a fi integrate în diferite gustări sau preparate, contribuind la creșterea ratei metabolice și facilitând pierderea în greutate.
Nucile
Sunt bogate în proteine și grăsimi polinesaturate, inclusiv acizi grași omega-3 și omega-6, precum și acid alfa-linoleic care poate accelera arderea grăsimilor și susține sănătatea cardiovasculară. Ele pot activa, de asemenea, zonele cerebrale care regulează apetitul, oferind senzație de sațietate.
Nucile caju
Sunt o sursă excelentă de proteine, vitamina K, magneziu, mangan, zinc, fier, seleniu și cupru, oferind grăsimi nesaturate și fiind benefice pentru sănătatea inimii. Acestea conțin multe fibre și proteine, având un conținut scăzut de zahăr, ceea ce le face eficiente pentru pierderea în greutate.
Alunele de pădure
Sunt bogate în magneziu, mangan, proteine, fibre, vitamina E și grăsimi. Ele stimulează termogeneza, procesul prin care corpul produce căldură pentru a arde caloriile în plus, iar grăsimea din compoziția lor nu se absoarbe complet, ci este excretată.
Nucile braziliene
Sunt pline de grăsimi sănătoase care promovează sațietatea, reducând astfel tendința de a mânca în exces sau de a opta pentru gustări între mese. Sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre și conțin arginină, un aminoacid care ajută la arderea grăsimilor.
Fisticul
Cu un conținut scăzut de calorii și grăsimi, oferă vitaminele B1 și B6, proteine, fibre și fosfor. Este benefic pentru sănătatea metabolică și imunologică, poate reduce tensiunea arterială și crește nivelurile de antioxidanți din sânge.
Migdalele
Sunt foarte populare și eficiente pentru slăbire, sprijinind dezvoltarea creierului și sănătatea cardiovasculară. Furnizează fibre, proteine, vitamina E, magneziu și antioxidanți, contribuind la scăderea colesterolului rău și la reducerea grăsimilor corporale. Grăsimile nesaturate din migdale pot, de asemenea, reduce inflamația și susține sănătatea inimii, conform Medicool.