Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fructul minune - Luptă cu infecţiile şi curăţă arterele de grăsime

vivanatura.ro
citrice

Pomelo, un fruct exotic preferat de români. Mai dulceag decât grapefruitul, pomelo, acest fruct exotic foarte popular la noi în țară, este originar din Asia și are nenumărate proprietăți curative, scrie exquis.ro.

Mai înainte de toate însă, este delicios la gust. Poate fi consumat pe post de gustare, dimineața, dar și sub formă de suc, adăugat în ceai, salate și marinate, pentru aroma sa acrișoară. Pomelo are 0% grăsimi și doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce îl plasează în topul alimentelor bune pentru slăbit, potrivit doctorulzilei.ro.

Interesant este că în anii 30’ dieta cu pomelor era populară printre vedetele de la Hollywood, datorită unei enzime din componența sa care topește grăsimile. Pomelo, ca și grapefruitul, este bogat în fibre, asigurând 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar că ajută la buna funcționare a colonului, dar oferă și o senzație de sațietate.

Citește și: Specialiștii explică legătura dintre vitamina B6 şi cancer

Citricele sunt cunoscute pentru rezervele de vitamina C, iar pomelo nu face excepție. Printre altele, vitamina C luptă cu infecțiile și previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important și pentru inimă, fiindcă reglează cu succes tensiunea arteriale și curăță vasele de sânge de grăsime. La toate acestea se adaugă puterea de a lupta cu cancerul, coaja unui pomelor fiind plină de bioflavonoizi. Aceste substanțe reduc riscul de cancer pancreatic, intenstinal și de sân.

Ca fapt divers, fructul ajută în caz de mahmureală, cred filipinezii, iar chinezii îl folosesc pentru a trata tusea, răul de mișcare și indigestia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.