Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frunzăverde dezvăluie: Cum este privit Iohannis la Bruxelles şi Washington

frunzaverde

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde realizează o analiză a alegerilor prezidenţiale care s-au încheiat cu o victorie categorică a candidatului liberal. Turul II a fost pentru preşedintele CJ Caraş-Severin şi o ocazie de "răzbunare", după un tur I în care Victor Ponta a obţinut cele mai multe voturi în Banatul de munte, ceea ce a provocat inclusiv suspiciuni de trădare.

"Am câştigat încă o dată în Caraş-Severin. Trebuie menţionat faptul că, din 1996, câştigă preşedintele pe care eu îl susţin, şi spun asta, fără falsă modestie. E adevărat că turul al doilea a fost mult mai bun pentru noi, pentru dreapta română. În fapt, a fost un vot dat dreptei române, Partidului Naţional Liberal, şi pentru că, pentru prima dată, în istoria de după 1990 a ţării, toţi oamenii de dreapta sunt într-o singură grupare, în Partidul Naţional Liberal", a declarat Sorin Frunzăverde.

Liderul liberal este de părere că votul de duminică a fost un vot acordat lui Klaus Iohannis, pentru faptul că "el este un antreprenor, este un manager în administraţie, care a dovedit că nu vine de undeva din neant. Are o carieră în spate de 14 ani de primar al Sibiului, cu multe realizări."

Prezenţa masivă la urne este percepută de Frunzăverde ca un vot împotriva sistemului, "un vot împotriva unui sistem birocratic şi centralist, premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, fiind asimilat, practic, acestui sistem." Mai mult, Klaus Iohannis reprezintă, în opinia preşedintelui CJ Caraş-Severin, o opţiune pentru "redemocratizarea României", pentru desfiinţarea "statului poliţienesc" şi pentru redarea spiritului antreprenorial cetăţenilor ţării.

Fiind cunoscut pentru relaţiile sale în afara ţării, Sorin Frunzăverde prezintă şi o perspectivă "din exterior". "Vreau să vă spun că, din experienţele mele externe la Washington sau la Bruxelles, Iohannis a fost primit şi privit ca atare, ca o variantă de redemocratizare a României, ca o variantă de preşedinte-mediator, normal, care să redea spiritul antreprenorial cetăţenilor ţării."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.