Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB anunță că a arestat un spion ucrainean: rușii anunță întreaga listă cu informații pe care voia să le culeagă

themoscowtimes.com
FSB Rusia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat că a arestat în oraşul Kursk, situat aproape de graniţa cu Ucraina, un presupus spion al acestei ţări, care ar fi furnizat informaţii serviciilor de informaţii ucrainene, relatează joi agenţia TASS, citată de EFE. Conform FSB, cel arestat lucra pentru Departamentul Principal de Informaţii al Ministerului Apărării ucrainean, fiind recrutat de serviciile ucrainene în februarie 2018 prin metoda şantajului cu informaţii ''compromiţătoare'' şi este originar din oraşul ucrainean Sumî, informează Agerpres.

Tot potrivit FSB, presupusul spion a cules şi transmis informaţii despre ''instalaţiile Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse'', cu scopul de a fi folosite împotriva securităţii Rusiei.

Conform imaginilor cu interogatoriul acestuia difuzate de FSB, agentul avea misiunea de a culege informaţii despre oficialii ruşi din Kursk, despre familiile şi adresele lor, iar serviciile de informaţii ucrainene ar fi fost interesate de date asupra membrilor regimentului de aviaţie şi ale altor unităţi militare. O altă misiune a sa ar fi fost recrutarea de personal militar rus cu ajutorul unor date compromiţătoare.

FSB mai susţine că în casa presupusului spion a găsit echipament tehnic special furnizat de serviciile secrete ucrainene şi un calculator cu documentaţii despre antrenamentul lunetiştilor, activităţi de recunoaştere şi sabotaj, războiul de gherilă, supravieţuirea în condiţii de război şi materiale despre activitatea serviciilor speciale. Cetăţeanul ucrainean arestat a fost inculpat în baza articolului privind acţiunile de spionaj din Codul Penal rus, ce prevede pedepse cuprinse între 10 şi 20 de ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.