Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celulă de criză în Rusia: atentat dejucat de FSB într-un oraș unde se îmbogăţeşte uraniu în Siberia

sputnik
FSB

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat joi că a dejucat un atac planificat asupra unor staţii de comunicaţii din Zelenogorsk, oraş din Siberia unde se îmbogăţeşte uraniu şi unde intrarea este permisă numai cu un permis special, au relatat agenţiile de presă ruseşti, conform news.ro.

Potrivit agenţiei RIA, FSB a declarat că a reţinut două persoane care sunt membri ai colectivului "Cetăţenii URSS" şi care plănuiau să arunce în aer staţiile de comunicaţii ale operatorului de telecomunicaţii controlat de stat Rostelecom şi ale companiei de telecomunicaţii TransTelecom.

Potrivit FSB, bărbaţii arestaţi voiau să împiedice Ministerul rus al Apărării să trimită citaţii pentru convocarea la armată, relatează TASS.

"Cetăţenii URSS", un nume colectiv pentru grupuri disparate, a fost declarat extremist de către Ministerul rus al Justiţiei în 2022.

Zelenogorsk, un oraş cu puţin peste 65.000 de locuitori din regiunea siberiană Krasnoiarsk, a fost implicat încă din perioada sovietică în îmbogăţirea uraniului pentru programul nuclear al Rusiei. Rămâne în continuare un oraş închis, fiind nevoie de un permis de intrare special pentru a intra în el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.