Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB spionează la greu aplicațiile mobile: oamenii lui Putin 'vânează' conversațiile private

Twitter
WhatsApp Apple Android

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a învățat să urmărească corespondența privată a utilizatorilor pe rețele populare, cum ar fi Signal, Telegram și WhatsApp, informează New York Times citând documente de la furnizorii de astfel de tehnologii, precum și experți în securitate cibernetică, activiști digitali și persoana implicată în operațiunea de supraveghere digitală a țării.

Potrivit publicației, serviciul special are acces la un software simplu care se conectează direct la infrastructura de telecomunicații. Publicația a primit înregistrări de la sursă, dintre care aproximativ 40 descriu instrumente de supraveghere. Potrivit publicației, FSB poate, de asemenea, să urmărească locația telefoanelor, să identifice utilizatorii anonimi ai rețelelor sociale și să pirateze conturile.

Dezvoltarea sistemelor de urmărire pentru activitatea de urmărire în canale de comunicare este efectuată de un grup de firme rusești relativ necunoscute. Multe sunt deținute de Citadel Group, care a fost parțial controlat de Alisher Usmanov, oligarhul preferat al lui Vladimir Putin.

MFI Soft, Vas-Expert și Protey au creat inițial sisteme de ascultare înainte de a trece la dezvoltarea unor instrumente mai avansate de urmărire online.

Sistemul de urmărire de la una dintre filialele Citadel, MFI-Soft, ajută la afișarea informațiilor despre abonații de telecomunicații, precum și la o defalcare statistică a traficului lor de internet pe un panou de control specializat pentru a fi utilizat de ofițerii regionali FSB.

Un alt instrument MFI-Soft, NetBeholder, poate afișa locația a două telefoane pe parcursul zilei pentru a determina dacă vor fi în același loc în același timp, indicând o potențială întâlnire între oameni.

Protey a dezvoltat un instrument care vă permite să traduceți mesajele audio în text pentru apelurile telefonice interceptate, precum și instrumente pentru detectarea comportamentului "suspect".

Aceste instrumente de supraveghere au început să se răspândească dincolo de Rusia. Producătorii încearcă să-și vândă produsele în Europa de Est, Asia Centrală, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud. Potrivit Citizen Lab, dezvoltările rusești sunt deja folosite în Iran și în regiunile ocupate temporar din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.