Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSLI: Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Guvernului să ia măsuri urgente pentru creșterea numărului de psihologi școlari și să introducă pază, în contextul în care trei elevi au vandalizat o școală din Clejani, județul Giurgiu.

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav care s-a petrecut în școala din Clejani, județul Giurgiu, unde trei copii au vandalizat întreaga clădire, este ceva greu de conceput. Imaginile cu școala vandalizată din Clejani, județul Giurgiu, sunt greu de descris, așa cum este greu de conceput că trei elevi, cu vârste sub 10 ani, au fost capabili să distrugă totul în calea lor. Sălile de clasă și holurile au fost devastate, iar școala nu poate fi, în acest moment, folosită, autoritățile făcând eforturi ca până la data de 20 septembrie să o reabiliteze, pentru a putea fi reluate cursurile”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de FSLI.

Sindicaliștii din Învățământ solicită Ministerului Educației să ia măsuri urgente pentru creșterea numărului de consilieri școlari în unitățile de învățământ.

Citește și: O femeie din Iași este cercetată, după ce a jefuit, alături de iubit, casa fostului soț

„Acest caz de o gravitate extremă ne arată, încă o dată, faptul că în toate unitățile de învățământ avem nevoie urgentă de psihologi școlari care să depisteze din timp astfel de comportamente și să poată interveni. Prin urmare, cerem Ministerul Educației Naționale și Guvernului României să adopte de urgență un act normativ prin care să fie mărit numărul de consilieri școlari în toate unitățile de învățământ. Totodată, cerem autorităților să aplice legislația în vigoare și să asigure paza și protecția unităților de învățământ. Dacă, cel puțin aceste două condiții ar fi fost respectate, în acest moment, nu ne-am fi confruntat cu un astfel de caz de vandalism, extrem de grav”, se mai arată în comunicatul FSLI.

Școala primară din comuna Clejani, județul Giurgiu, a fost distrusă în totalitate de trei copii, enervați de o jucărie muzicală. Copiii au spart, timp de trei ore, tot ce au găsit în cale, de la centrala termică abia montată, la uși și grupuri sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.