Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSLI cere Senatului legi de protecție a cadrelor didactice

edu-news.ro
miting FSLI

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Senatului să voteze, în perioada imediat următoare, legea prin care se oferă protecţie cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei, potrivit Agerpres.

Iniţiativă legislativă depusă la propunerea FSLI a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajaţi din sistemul de educaţie a înaintat astăzi (joi, n.r.) către senatorii României un apel public prin care solicităm votarea în perioada imediat următoare a legii prin care se oferă protecţie cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei. La propunerea federaţiei noastre, în urmă cu peste trei ani a fost depusă o iniţiativă legislativă privind protecţia cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiei specifice funcţiei. După ce a trecut tacit de Camera Deputaţilor, acest proiect de lege s-a blocat la Senatul României. Creşterea numărului de cazuri de violenţă din şcoli ne obligă să cerem imperativ parlamentarilor din Senatul României să urgenteze votarea acestei legi", se precizează într-un comunicat al Federaţiei.

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

Potrivit sursei citate, după aprobare, spaţiul şcolar va fi unul mai sigur, în care să se presteze un act educaţional de calitate, iar angajaţii din educaţie să nu mai fie victime ale agresiunilor de orice tip.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false

"Cazul recent de la Şcoala Băduleşti-Dâmboviţa al directorului bătut şi ameninţat cu moartea de un părinte, cazul de la Ploieşti în care o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev sunt exemple mediatizate, de agresiuni care au avut loc în cadrul unităţilor de învăţământ asupra cadrelor didactice. Şi sunt foarte multe alte cazuri de agresiuni asupra cadrelor didactice care nu sunt cunoscute de opinia publică. Violenţa din şcoli este o realitate şi o problemă extrem de gravă. De aceea, am cerut parlamentarilor din Senatul României să ia în dezbatere, cât mai repede posibil, acest proiect de act normativ, pentru a demonstra că îi respectă pe colegii noştri din unităţile de învăţământ şi că sunt interesaţi faţă de ceea ce se întâmplă în mediul şcolar", a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.