Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSLI solicită autorităților creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ

Inquam Photos/Octav Ganea
Protest FSLI la Ministerul Muncii

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită autorităţilor să respecte Legea privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, siguranţă care trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvern, Parlamentul României şi autorităţile local, informează FSLI, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

"Ne confruntăm cu un nou caz de violenţă puternică: o profesoară din cadrul Colegiului 'Spiru Haret' din Ploieşti a fost înjunghiată de un fost elev, chiar în faţa cancelariei. Trebuie să înţelegem cu toţii că siguranţa şi securitatea în unităţile de învăţământ trebuie să reprezinte, măcar acum, o prioritate pentru Guvern, Parlamentul României şi autorităţile locale ! Vă reamintim că, la iniţiativa federaţiei noastre, a fost redactat un proiect de act normativ privind asigurarea protecţiei cadrului didactic în unităţile de învăţământ. Dintr-un dezinteres total al aleşilor, legea nu a ajuns în faza în care să fie votată!", se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor FSLI, cazul grav care s-a petrecut în incinta unei unităţi de învăţământ din Ploieşti arată cât de vulnerabile sunt şcolile în acest moment în faţa unor agresori.

În acest context, sindicaliştii cer ministrului Educaţiei Naţionale, dar şi ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, o întâlnire în cadrul căreia să fie identificate cele mai bune măsuri care pot fi aplicate la nivelul unităţilor de învăţământ din România.

"Nu este prima dată când federaţia noastră solicită instituţiilor abilitate să aplice legislaţia în vigoare şi să acţioneze împotriva combaterii acestor cazuri de violenţă. Este deosebit de grav ce s-a întâmplat cu colega noastră din Ploieşti, iar acest pericol poate să fie oriunde în ţară, la nivelul oricărei unităţi de învăţământ. Solicităm şi de această dată o întâlnire cu membrii ai Guvernului României, ai autorităţilor locale, precum şi ai părinţilor pentru a identifica cea mai bună soluţie. Nu vrem să transformăm şcolile într-un loc nesigur pentru colegii şi elevii noştri. Totodată, parlamentarii României ar trebui să se sesizeze şi să voteze în regim de urgenţă legea prin care am cerut protecţie pentru personalul din învăţământ în cadrul unităţilor şcolare", a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

O profesoară de la un liceu din Ploieşti a fost înjunghiată în faţa cancelariei, marţi, cu un cuţit, în abdomen, iar agresorul ar fi, din primele informaţii, un fost elev al unităţii de învăţământ.

Potrivit IPJ Prahova, cuţitul a fost găsit la locul faptei.

Conform unor surse judiciare, cel care a comis fapta are 22 de ani şi este fost elev al liceului, care ar fi fost exmatriculat anterior şi care era în stare de ebrietate la momentul comiterii infracţiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.