Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuchse Berlin a câștigat Cupa EHF la handbal masculin: A învins-o pe St. Raphael, 28-25, echipa românilor Mihai Popescu, Alexandru Şimicu şi Rareş Fortuneanu

minge handbal

Fuchse Berlin este noua deţinătoare a Cupei EHF la handbal masculin, după ce a învins St. Raphael cu 28-25 în turneul Final Four de la Magdeburg. Competiţia similară feminină a fost câştigată săptămâna trecută de SCM Craiova.

Tripleta românească de la St. Raphael, Mihai Popescu, Alexandru Şimicu şi Rareş Fortuneanu, a sperat până în finalul jocului că va câştiga primul trofeu european. Debutul partidei a fost cum nu se poate mai bun pentru echipa franceză şi pentru portarul echipei naţionale. Mihai Popescu a intrat cu patru parade care mai de care mai spectaculoase, iar St. Raphael s-a desprins la 3-0. Replica lui Silvio Heinevetter nu s-a lăsat foarte mult aşteptată, iar Fuchse Berlin a egalat la 3-3 (min.10) cu ajutorul portarului Fuchse Berlin. Apoi a preluat definitiv şi controlul jocului, scrie mediafax.ro.

St. Raphael a pierdut câteva mingi în atac, nici apărarea nu a mai funcţionat la nivelul aşteptat, astfel că Fuchse s-a desprins la 11-7 (min. 21). Francezii au revenit pe finalul primei reprize, 13-14, dar au ratat startul părţii secunde şi au fost nevoiţi să alerge tot timpul după adversari. Fuchse s-a desprins din nou, 18-14 (min. 35) şi 22-17 (min. 45), luând o opţiune importantă pentru câştigarea trofeului.

St. Raphael nu s-a predat şi a aprins din nou meciul în minutul 59, după ce a revenit la 25-26. În inferioritate numerică, germanii au gestionat însă perfect finalul şi s-au impus cu 28-25. Fuchse a câştigat pentru a doua oară Cupa EHF, după ce a mai obţinut trofeul în 2015. Pentru Mihai Popescu a venit ca şi consolare titlul de cel mai bun portar al turneului Final Four de la Magdeburg. Căpitanul echipei naţionale a făcut sâmbătă o partidă extraordinară în faţa echipei gazde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.