Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FUGA de Erdogan. 3000 de turci au cerut AZIL în Germania

refugiati germania

Germania a primit 3.000 de cereri de azil de la cetăţeni turci în acest an, potrivit datelor publicate vineri de grupul media Funke, informează agenţia de presă dpa, conform agerpres.

După lovitura de stat eşuată din 15 iulie anul trecut din Turcia, 209 de diplomaţi şi 205 de alţi oficiali turci au aplicat pentru a obţine de azil în Germania, potrivit celor mai recente cifre oferite grupului Funke de Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi de la Berlin.

Citeşte şi: Dezvăluiri PICANTE din cadrul întrevederii Trump-Macron. Liderul SUA, comentariu controversat la adresa Primei Doamne a Franţei

Numărul de cereri de azil din Turcia a scăzut la 488 în luna iunie, ceea ce echivalează cu nivelul de anul trecut. Cu toate acestea, numărul de cereri a crescut în mod constant timp de câţiva ani, de la 1.800 în 2014 la 4.600 în 2015.

În 2016, Germania a primit în jur de 5.700 de cereri din Turcia, printre care circa 4.400 de cereri de la kurzi din Turcia.

Germania are o mare populaţie turcă, aminteşte dpa.

În Turcia a fost decretată stare de urgenţă după lovitura de stat eşuată, de organizarea căreia preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe predicatorul musulman Fethullah Gulen, autoexilat în SUA. Gulen neagă o astfel de implicare.

În jur de 50.000 de oameni au fost arestaţi şi 150.000 de funcţionari de stat, printre care cadre didactice, judecători şi militari, au fost concediaţi în contextul stării de urgenţă declarate după puciul eşuat.

Citeşte şi: Panică la Londra după un atac cu ACID în plină stradă. Unul dintre atacatori, arestat

De asemenea, un mare număr de oficiali kurzi şi parlamentari de la Partidul Democratic al Poporului (pro-kurd) au fost destituiţi sau arestaţi, în timp ce aproape toate mass-media kurde au fost desfiinţate.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului şi critici la adresa guvernului afirmă că Ankara se îndreaptă spre un regim autoritar de ani de zile, proces care s-a accelerat după lovitura de stat eşuată şi referendumul din aprilie anul curent care a întărit prerogativele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.