Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuga de mobilizare, pedepsită aspru în Rusia: Un ofițer de rang înalt, condamnat la ani grei de închisoare după ce a încercat să obțină azil în Kazahstan

fso rusia

Un maior al FSO a primit 6,5 ani de închisoare pentru că a încercat să fugă din Rusia după ce a fost anunțată mobilizarea.

Tribunalul militar de garnizoană din Barnaul l-a condamnat pe maiorul Serviciului Federal de Grăniceri (FSO) Mihail Zhilin, care a fugit în Kazahstan după mobilizarea în Rusia, la șase ani și jumătate într-o colonie, potrivit serviciului de presă al instanțelor militare, citat de BBC Rusia.

Zhilin a fost judecat în temeiul articolelor privind dezertarea în timpul mobilizării (partea 3, articolul 338 din Codul penal) și trecerea ilegală a frontierei (partea 1, articolul 322 din Codul penal).

A fugit în Kazahstan, dar a fost trimis înapoi

Potrivit anchetei, militarul și-a vândut bunurile, a informat comandamentul despre "incapacitatea sa de muncă", temându-se că va fi trimis la războiul din Ucraina, iar la 27 septembrie a trecut frontiera prin pădure, ocolind punctul de control.

Zhilin a fost reținut de polițiștii de frontieră kazahi. Autoritățile i-au refuzat azilul și l-au deportat în Rusia în decembrie.

Zhilin, în vârstă de 36 de ani, a lucrat ca inginer la Centrul special de comunicații și informații al FSO din Novosibirsk și era responsabil cu menținerea comunicațiilor guvernamentale, a relatat Taiga.Info.

Soția lui Zhilin a plecat în Kazahstan împreună cu copiii ei după anunțarea mobilizării și a cerut azil politic în Franța după ce soțul ei a fost reținut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.