Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuga rușinoasă a soldaților ruși din Lyman. Statul Major ucrainean: 'Am prins peste 200 de soldați într-un convoi de mașini și microbuze civile'

atlanticcouncil.org
soldati rusi

Soldații ruși au încercat să se deghizeze în civili pentru a ieși din încercuirea orașului Lyman din regiunea Donețk, a transmis Statul Major ucrainean, într-o informare preluată de postul public de la Kiev.

„Înainte de eliberarea așezării, unități separate ale inamicului au încercat să se retragă în teritoriile ocupate temporar. Pe 30 septembrie, în zona Șciastia, a fost descoperit un convoi de mașini și microbuze civile. Includea peste 200 de militari din Corpul 2 Armată al forțelor de ocupație ruse!”, se spune în informarea Statului Major de la Kiev.

Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că forțele ruse s-au retras din Lyman, un oraș despre care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, o zi mai târziu, că a fost „complet eliberat”. Izvestia, ziar de propagandă de la Moscova, a scris că „trupele și-au îndeplinit sarcina pe deplin!”, iar retragerea a fost o misiune de succes. Lîman, oraș cu doar 20.000 de de locuitori din estul Ucrainei, era un important nod de aprovizionare pentru trupelor ruse din regiunea Donețk, scrie liberatea.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.