Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funcționar public, acuzat de ANI de conflict de interese

carlosguerrero.es
conflict de interese

Fosta secretară a Primăriei oraşului tulcean Babadag, Otilia Florentina Bobocea, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, potrivit unui comunicat de presă. 

Aceasta este cea de-a doua acuzaţie adusă de instituţiile statului la adresa fostei secretare a Primăriei oraşului Babadag care, anul trecut, a fost suspendată din funcţia publică, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a acuzat-o de fapte de corupţie într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Deputat PSD, SEMNE OBSCENE în Parlament. Dialog HALUCINANT/VIDEO


ANI arată într-un comunicat că fosta secretară a Primăriei oraşului Babadag a avizat pentru legalitate, în anul 2012, o Dispoziţie prin care s-a revocat o altă Dispoziţie emisă de către primarul oraşului Babadag, prin care fusese sancţionată. Bobocea a încălcat astfel dispoziţiile art. 79 din Legea nr. 161/2003. 

'Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Bobocea Otilia Florentina a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare', se arată în comunicatul de presă al ANI.

Olguţa Vasilescu explică de ce plafonează indemnizațiile pentru mame: Oprim o înșelătorie


Potrivit sursei, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. 

În luna iulie a anului trecut, Bobocea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa, după ce a fost acuzată de mai multe infracţiuni în urma cărora a primit sprijin financiar în sumă de peste 196.000 lei de la APIA în anul 2012. 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a anunţat la vremea respectivă că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 116.156,81 lei, iar potrivit DNA la vremea respectivă, în cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile aflate în proprietatea inculpatei, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea. 

De asemenea, Primăria oraşului Babadag a decis suspendarea din funcţia publică a Otiliei Bobocea până când instanţa de judecată va emite decizia definitivă în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.