DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Funcţia de arhitect-şef poate fi ocupată şi de persoanele cu profesia de inginer cu specializare inginerie economică în construcţii (Camera Deputaţilor)

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia funcţia de arhitect-şef să poată fi ocupată şi de un funcţionar public, specialist atestat de Registrul Urbaniştilor din România, având şi formaţia profesională de inginer cu specializare inginerie economică în construcţii.

Proiectul de lege modifică în acest sens art.361 lit.c) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritorului şi urbanismul.

Potrivit celor adoptate, funcţia de arhitect-şef este ocupată, în condiţiile legii, de un funcţionar public, specialist atestat de Registrul Urbaniştilor din România, având formaţia profesională de: arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licenţă şi master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, la nivelul judeţelor; arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist, de inginer în domeniul construcţiilor sau inginer cu specialitatea inginerie economică în construcţii, absolvent cu licenţă şi master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ, municipiului Bucureşti şi sectoarelor municipiului Bucureşti; arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect sau urbanist ori de inginer urbanist, de inginer în domeniul construcţiilor sau inginer cu specialitatea inginerie economică în construcţii, absolvent de master sau studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, la nivelul municipiilor.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical

Alte specializări acceptate sunt de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect sau urbanist ori de inginer urbanist, de inginer în domeniul construcţiilor sau inginer cu specialitatea inginerie economică în construcţii, absolvent de master sau studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, absolvent al cursurilor de formare profesională continuă de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi autorizării construcţiilor, organizate conform art. 36 alin. (10), la nivelul oraşelor; arhitect diplomat, urbanist diplomat sau de conductor arhitect, inginer sau subinginer în domeniul construcţiilor, sau inginer cu specialitatea inginerie economică în construcţii, absolvent al cursurilor de formare profesională continuă de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi autorizării construcţiilor, organizate conform art. 36 alin.(10), la nivelul comunelor.

Camera Deputaţilor este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.