Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funcționar AJPIS Ilfov:`Domnul Godei, haideți să plecăm de la premisa în care și eu și colega mea vrem să vă ajutăm!/ Dacă voiam să vă băgam bețe în roate...`

servicii interceptari inregistrari stenograme

În mega-dosarul de crimă organizată ce privește situația tratamentelor aplicate bătrânilor din centrele Gabriel cel Viteaz anhcetatorii DIICOT prezintă o serie de discuții interceptate între funcționari AJPIS și liderul grupării, Cristian Ștefan Godei.

Aceste discuții relevă lejeritatea cu care funcționarii AJPIS tratau neregulile pe care le depistau pe linia lor de atribuții de serviciu și mai ales „sfaturile prietenoase„ pe care le dădeau pentru ca unitățile să intre într- o aparentă legalitate astfel încât să nu „fie probleme„ pentru niciuna dintre părți.

Astfel „din convorbirile telefonice purtate de Godei Ștefan Cristian cu angajați ai A.J.P.I.S. Ilfov, neidentificați până în prezent, a rezultat că Godei Ștefan Cristian este încunoștințat de fiecare moment în care urmează a fi efectuat vreun control la nivelul centrelor pe care le administrează și, mai mult, i se oferă asistență în vederea intrării în legalitate și obținerea/păstrarea licențelor de funcționare a centrelor (deși la momentulcontroalelor/verificărilor nu ar putea obține/păstra licențele) prin întocmirea în fals a unor documente fie prin certificarea unor date nereale ca fiind reale, fie prin antedatarea unor documente, inexistente la momentul controalelor”.

„Modul în care funcționarii publici interacționează cu liderul grupului infracțional, Godei Ștefan Cristian, ce depășește cadrul formal, denotă o înțelegere prealabilă în desfășurarea activităților infracționale ale grupului.

În contextul controlului A.J.P.I.S. Ilfov care viza acordarea licenței de funcționare pe o perioadă de 5 ani pentru C.I.A.P.A.D. Armonia, (verificare în teren ce avusese loc la finalul lunii aprilie 2023), la data de 10.05.2023 Godei Ștefan Cristian i-a solicitat contabilei sale care se ocupă atât de Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz dar și de S.C. Creativ Home S.R.L., să genereze două rapoarte al situației angajaților din ReviSal unul din data de 26.04.2023 și altul din 27.04.2023.

Aceste rapoarte îi erau necesare lui Godei Ștefan Cristian pentru a dovedi numărul de angajați scriptici, în vederea creării unei aparențe a îndeplinirii condiților legale pentru acordarea licenței referitoare raportul din numărul de angajați și cel al beneficiarilor”, mai scriu anchetatorii DIICOT în dosarul aflat la instanța de judecată.

„Această situație prezintă relevanță din două perspective: 1. reiese că verificarea efectivă în teren a A.J.P.I.S. Ilfov cu privire la numărul real de angajați este inexistentă, constatările funcționarilor bazându-se exclusiv pe datele din ReviSal puse la dispoziție chiar de Godei Ștefan Cristian și manipulate de acesta după bunul plac

2. este ignorat cu bună știință un aspect important, respectiv că în raportul ReviSal figurează toți angajații de la ambele centre de îngrijire și asistență ale asociației, ceea ce conduce la o mărire artificială a numărului acestora, acreditându-se în fals că toți acei angajați și-ar desfășura activitatea la C.I.A.P.A.D. Armonia”, mai arată DIICOT.

„Dacă voiam să vă băgam bețe în roate, nu mai dădeam 1000 de telefoane...„

„În data de 10.05.2023, la ora 15:29:31, Cristian Ștefan Godei a fost contactat de către DOAMNĂ, posibil și au purtat următoarea discuție:

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da!

DOAMNĂ: Auzi, domnul GODEI?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da, doamnă!

DOAMNĂ: Haideți că ne-am prins capetele aicea, muncim, dracului, de azi, de dimineață!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Ce nu, ce nu mai iese?

DOAMNĂ: Păi trase de păr, așa, să zicem că ies vreo 19, dar asta ar însemna să ne trimiteți mâine dimineață, astea modificate, pe email, ăsta cu psihiatru, cu MATEI IORGU...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da...

DOAMNĂ: Să scrie pentru punctul, luați exemplu de la...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Am înțeles, da, să scrie, să facă anexă, da!

DOAMNĂ: Și uitați-vă la ăsta, cu medicul de familie, cu SC AGAPE GABRIELA CARMEN MEDICAL...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Așa, da, da, da!

DOAMNĂ: Așa..

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Și cu INFINITI!

DOAMNĂ: Și cu INFINITI MEDICAL, ăsta, tot la fel!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Deci, la INFINITI ar trebui făcut, că ăla e, nu?

DOAMNĂ: Da!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: O sun acuma pe...

În discuție, de la postul telefonic cu numărul ... intervine o persoană de sex bărbătesc, notat în continuare DOMN.

DOMN: Adică, dacă ni le trimiteți până la patru, dacă aveți timp o juma de oră să le facă, ok, dacă nu, cel târziu, maxim mâine nouă, zece dimineața, dacă nu le avem, să știți că vă dăm respingere, fiindcă trebuie să veniți să le încheiem!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Ok, acuma sun!

DAMN: Da?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Deci, INFINITI trebuie făcut, da?

DOMN: INFINITI trebuie făcut cu, cum se numește, mă, că îmi scapă, frecvența...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Păi și cum, mă, nu este, stai să mă uit și eu, cum nu e, sunt atâția medici, Dumnezeule, n-are cum să nu iasă!

DOMN: Păi ai...

DOAMNĂ: Păi, nu, deci, avem contractul, dar e făcut pe asociație, nu spune că deservește...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da, da, da, și eu zic celor de la INFINITI să facă pentru...

DOMN: Așa, și...

DOAMNĂ: Pentru punctul de lucru, așa...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da, da!

DOMN: Și frecvența, să zică că vine o dată pe lună!

DOAMNĂ: Psihiatru...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da, da, da, la care vine o dată pe lună, vine o dată pe lună, la care e, vine doar la solicitare, că nu poți să chemi, ăsta, la ORL, la ochi (neinteligibil)!

DOMN: Păi, da, dar noi nu le luăm ca, noi nu le luăm, ai aicea ortopedie care nu o luăm, psihiatria o luăm, ORL ul nu-l luăm, luăm decât neuro...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Păi și ortopedia, de ce nu o luați?

DOMN: Pentru ce? Păi ce, medic specialist, își rup ăștia mâinile încontinuu, încontinuu ?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Asta zic, că ăla nu vine lunar, ăla vine doar la nevoie!

DOMN: Păi, nu, deci, aveți contractul în față ca să vorbim punctual?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Imediat, imediat, că îl am pe whatsapp, dar, să știți, fie vorba între noi, nu se specifică ce d-ăsta trebuie să fie!

DOAMNĂ: Ce anume?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Nu specifică nicăieri în statut ce specialitate trebuie să fie, în fine...deci, ortopedia, da, ăla vine doar la nevoie!

DOAMNĂ: Păi, și, unde avem noi dovada că vine, unde, de unde, din anexa asta?

DOMN: Domnul GODEI, ascultați-mă o secundă, haideți să plecăm de la premisa în care și eu și colega mea vrem să vă ajutăm!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Păi știu...

DOMN: Mă înțelegeți? Deci, dacă vă spunem o treabă, eu nu vreau să vă bag bețe în roate, că dacă voiam să vă băgam bețe în roate, nu mai dădeam 1000 de telefoane...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Neuro, chirurgie plastică, da, chirurgia plastică, da, asta... DOMN: Așa, chirurgie generală, nici asta, dermato...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Așa, dermato vine!

DOMN: Păi, nu, eu am înțeles, dar eu ca să-l iau, ca să-l iau în calcul din lista asta, din specialitățile medicale...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Asta zic eu, acuma o să sun că s-a omis treaba asta, să se scrie, el este pentru asta de aicea, pentru adresa de aicea și să se facă o anexă cu fiecare adresă!

DOMN: Am înțeles, dar ce vreau eu să vă spun, și colega mea, e că în anexa unu, asta unde spune cu ce poate să ofere clinica asta...

DOAMNĂ: Pachetul de servicii...

DOMN: Pachetul ăsta, eu din pachetul ăsta, eu pot să iau decât trei puncte să le bifez ca fiind ok pentru ce îmi trebuie mie și dumneavoastră, gen, psihiatria...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da...

DOMN: Neuro...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da...

DOMN: Și ultimul punct, ăsta, psihoterapie individuală sau de grup, restul, e apă de ploaie!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Am înțeles!

DOMN: Înțelegeți ce spun? Și cu, deci, dacă aș avea ăsta ok, cu toate astea suntem la 19...19-21, facem cumva, suntem aproape de adevăr!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: O să urmeze și ăștia trei, dar nu am cum să-i angajez dacă nu am actele, patru...

DOMN: Nu, da, eu am înțeles, dar noi ca să luăm în calcul contractul ăsta, în primul rând, adresa trebuie să fie ok și să-mi spună că vine, frecvența, nu trebuie să-mi spună că vine fiecare, ortopedul...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Nu scrie în adresă, nu scrie, nu?

DOMN: Nu, e pe asociație, asta vă spune colega mea!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Ok, ok, acuma sun și să facem anexa!

DOMN: Practic, ascultați-ne ca să fim astăzi, că mâine e grav, deci, contractul cu INFINITI trebuie modificată adresa...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da...

DOAMNĂ: Să deservească punctul de lucru AROMINA...

DOMN: Să deservească punctul de lucru din ARMONIA, da, și INFINITI să-mi spună că-mi vine o dată pe lună, general...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Așa...

DOMN: Așa, asta una, și, doi, contractul cu tăntica astalaltă...

DOAMNĂ: Cu psihiatria...

DOMN: Cu psihiatria...

DOAMNĂ: Cu MATEI IORGU DRAGOȘ!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Așa...

DOAMNĂ: La fel...

DOMN: La fel, adresă și frecvența!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Ok!

DOAMNĂ: Și cu celelalte contracte?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Care celelalte?

DOAMNĂ: Alea care ați zis că tre' să le încheiați!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Păi, nu, e, care ziceți, de actele la negrii?

DOAMNĂ: La negrii, da!

DOMN: La negrii trebuie să fie stabilit tot!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Eu cred că săptămâna viitoare, că le-am scos astăzi cazierele, le-am scos tot, nu ține de mine, vă dați seama că eu...

DOAMNĂ: Eu am înțeles, domnul GODEI, dar cum o rezolvăm, în sensul că și dumneavoastră tre' să aveți, oricum, acoperire de personal pe capacitate, nu?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da...

DOAMNĂ: Eeee...

DOMN: Deci, domnul GODEI, faceți astea două, ce v-am spus, INFINITI și pe doamna psihiatru, ce e ea la bază, așa, și punctul trei, REVISAL ul!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Ăla l-am rezolvat!

DOMN: Bun, deci, avem două puncte mari și late, domnul GODEI, că vorbim de la bărbat la bărbat, două puncte de rezolvat, două contracte, două adrese, vin o dată pe lună, urgent, arde, ca mâine să închei...

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Și de la, în partea astălaltă, de la MEDICAVOL, pe cine ați luat?

DOMN: De la MEDICAVOL al luat cinci, stați că vă spune acuma...

DOAMNĂ: Neurolog, psiholog, medicină internă, dermato, oftamologie, ăștia sunt toți de la SC MEDICAVOL!

DOMN: I-am luat pe toți, p-ăștia!

DOAMNĂ: P-ăștia i -am luat pe toți, înțelegeți?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Mai e urologie, chirurgie și obstetico-ginecologie!

DOMN: Nu se caută nimeni la, jos, înțelegi, am luat cinci (neinteligibil), da?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Bine!

DOMN: Bun, ne auzim, salut!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Pa!”, se arată în dosarul de crimă organizată aflat pe masa judecătorilor bucureșteni.

DNA s-a dus peste funcționarii AJPIS

Surse judiciare explică pentru autorul acestui material unde ar fi vina inspectorilor AJPIS, în cazul cărora se fac joi percheziții de către procurorii DNA, precum și prejudiciul presupus creat creat de aceștia statului român prin autorizarea funcționării centrului Armonia.

Astfel, sursele arătate spun că dacă inspectorii si-ar fi exercitat corespunzător atribuțiile de serviciu și ar fi constatat neregulile consecința legală era retragerea licenței provizorii și închiderea centrului.

Cum însă raportul inspectorilor AJPIS a fost unul favorabil centrul Armonia a primit licența la finalul lunii iunie 2023.

Astfel se pare că funcționarii luați în țintă de anchetatorii DNA ar fi încălcat mai multe articole de lege din legislația primară care se refereau la obligațiile acestora de prevenire a fraudelor, abuzurilor și neglijenței în sistemul de protecție socială.

Curgeau banii de la stat la centrul Armonia

Pentru perioada de când trebuia licența si primirea licenței, mai - iunie 2023, centrul Armonia a primit subvenții de la statul roman însumând cca 6.000 lei/persoană/lună ori 25 de beneficiari.

Sursele precizate mai arată că prejudiciul în acest caz ar fi reprezentat de sumele de bani cuvenite ca subvenții și care de asemenea ar putea reprezenta și folos necuvenit pentru Centrul Armonia.

DNA `calcă` peste inspectorii care au reavizat funcționarea centrului Armonia

Surse judiciare afirmă că anchetatorii DNA s-ar afla la sediul AJPIS Ilfov unde ar face percheziții în birourile inspectorilor care ar fi semnat reavizarea funcționării unora dintre centrele din Ilfov vizate de ancheta DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.