Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funcționarii primăriei nu îl ascultă pe Klaus Iohannis: Nu au purtat mască și nu s-au spălat pe mâini, iar acum s-au infectat

SANADOR
testare covid

Zece funcţionari ai Primăriei municipiului Sebeş au fost depistaţi cu noul coronavirus, aceştia fiind testaţi după ce unul dintre ei a anunţat că un membru al familiei sale este infectat cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, în cursul săptămânii trecute, o persoană care este angajată a Primăriei municipiului Sebeş a anunţat că nu se mai prezintă la muncă, deoarece un membru al familiei sale a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

"Drept consecinţă, toţi angajaţii primăriei care au intrat în contact direct cu aceasta au fost testaţi. Rezultatul testărilor, comunicate în cursul zilei de 1 octombrie, a arătat că încă 9 funcţionari ai Primăriei municipiului Sebeş au primit un rezultat pozitiv la testarea COVID-19. Niciunul dintre angajaţii primăriei nu manifestă, până la această oră, simptome specifice bolii şi vor face toate analizele medicale necesare", se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, în sediul situat în Parcul Arini, acolo unde au birourile cei testaţi pozitiv, s-au aplicat măsurile de dezinfecţie, iar activitatea a fost organizată astfel încât să implice un număr limitat de angajaţi, restul fiind în telemuncă.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

În ceea ce priveşte activitatea primăriei de la sediul situat în centrul municipiului, respectiv serviciile de Relaţii publice, Impozite şi taxe, Evidenţa populaţiei, aceasta nu a fost afectată.

"Toate măsurile întreprinse de Primăria municipiului Sebeş sunt luate în strânsă comunicare şi în funcţie de recomandările DSP Alba. Primăria municipiului Sebeş s-a îngrijit să ofere angajaţilor soluţii dezinfectante, măşti şi a creat circuite specifice pentru protejarea angajaţilor şi a cetăţenilor care apelează la serviciile publice", se mai menţionează în comunicat.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

În afara celor nouă persoane, au mai fost testate miercuri încă 18, dar pentru acestea rezultatul a fost negativ.

În Alba sunt active mai multe focare în prezent. Joi a fost anunţat cel mai mare număr de cazuri depistate într-o singură zi, respectiv 58, de la începutul pandemiei, după prelucrarea a 1.010 teste. Din cele 1.891 de persoane testate pozitiv din 18 martie, un număr de 1.250 s-au vindecat, iar 69 au decedat. Numărul cazurilor active este, în prezent, de 572.

În total, în Alba au fost efectuate 79.345 de teste.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.