Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funcționarii publici din Marea Britanie vor avea calculatoarele monitorizate pentru a se verifica respectarea programului de lucru

ROMBET
calcule laptop castiguri

Funcționarii publici din Marea Britanie au fost anunțați printr-o notificare oficială că "respectarea" programului de lucru la birou va fi verificată prin intermediul utilizării calculatoarelor Biroului Cabinetului.

Angajații Biroului Cabinetului vor avea calculatoarele monitorizate pentru a se asigura că vin la birou, în cadrul unei noi măsuri drastice împotriva lucrului de acasă. Aceștia sunt așteptați să vină la birou patru zile pe săptămână, ca parte a unei încercări la nivelul întregului Whitehall de a pune capăt practicii de a lucra de acasă, care a apărut în urma lockdown-ului din pandemie, informează telegraph.co.uk.

Acțiunea de "eficientizare" a fost condusă de Jacob Rees-Mogg, secretarul de stat pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială.

Un purtător de cuvânt al Biroului Cabinetului a declarat că miniștrii și oficialii au fost clari în legătură cu faptul că au vrut ca participarea "să revină în mod constant la nivelurile de dinainte de pandemie".

Cu toate acestea, mișcarea a generat critici din partea sindicatelor cu privire la tacticile "Big Brother". Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului funcționarilor publici PCS, a declarat: "Aceasta este o evoluție îngrijorătoare de tip Big Brother, care ar putea fi folosită pentru a-i discrimina pe membrii noștri care lucrează de acasă și nu de la birou. Am sperat că argumentul fals privind necesitatea de a fi la birou pentru a-și face treaba a fost înlăturat în urma succesului demonstrabil al membrilor noștri care au lucrat eficient și productiv de acasă în timpul pandemiei. Așa că reluarea acestui argument acum, într-un moment în care membrii noștri sunt îngrijorați de reducerea locurilor de muncă și de criza costului vieții, este o provocare inutilă".

Datele privind personalul vor fi "prelucrate pentru a compila statistici anonime privind prezența la birouri și pentru a raporta numărul total de angajați care frecventează locațiile Cabinetului de Miniștri, pentru a monitoriza respectarea generală a programului de lucru la birouri și pentru a informa strategia viitoare privind modul în care sunt utilizate clădirile Cabinetului de Miniștri", potrivit telegraph.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.