Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundația care acordă premiul Booker caută alt sponsor - Grupul Man s-a retras

stories.flipkart.com
man booker prize

Fundația care acordă premiul Booker caută alt sponsor, după ce grupul Man s-a retras ca finanțator, arată o declarație a instituției din spatele reputatei distincții literare, potrivit mediafax.

"Asocierea dintre Fundația premiului Booker și Grupul Man se apropie de final", au anunțat, duminică, reprezentanții organizației care acordă una dintre cele mai respectate distincții literare din lume.

Reprezentanții fundației au spus că sunt deja în discuții cu un nou sponsor și că noua formulă de finanțare urmează să fie instaurată până în anul 2020.

Grupul Man a sponsorizat premiul Booker din 2002, când distincția a fost acordată romanului "The Life of Pi", al canadianului Yann Martel, iar premiul Booker International încă de la prima ediție, din 2005.

"Man Group a fost un sponsor excelent și foarte generos timp de aproape 18 ani, din 2002. Cu sprijinul lor am văzut cum au progresat atât premiile, cât și proiectele noastre umanitare", a spus Helena Kennedy, președintele Fundației Booker.

Premiile Booker, cunoscute în ultimii 18 ani, drept Man Booker, au fost înființate în 1969 pentru a răsplăti cel mai bun roman scris în limba engleză și publicat în Commonwealth. Din 2005, International Man Booker Prize este varianta premiului care răsplătește cu 50.000 de lire sterline cea mai bună carte a unui autor publicat în engleză, în original sau în traducere, indiferent de naționalitatea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.