Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaşul spaniol Hector Bellerin se lansează în lumea modei cu o colecţie de îmbrăcăminte realizată din materiale sustenabile

Fundaşul spaniol Hector Bellerin (Arsenal Londra), cunoscut pentru stilul său avangardist, angajamentul faţă de mediu şi adoptarea dietei vegane, se lansează în lumea modei cu o colecţie de îmbrăcăminte realizată din materiale sustenabile, scrie EFE, potrivit Agerpres.

Bellerin a participat la realizarea unei colecţii vestimentare compusă în întregime din materiale durabile, în conformitate cu valorile de mediu împărtăşite de mai mulţi fotbalişti şi cu angajamentul companiei H&M privind schimbarea modei.

Astfel, bumbacul provine din surse organice sau este reciclat din deşeuri din producţia de textile; nailonul şi poliesterii sunt materiale reciclate, în timp ce fibrele de vîscoză provin din surse durabile.

"Pe cât posibil, Hector Bellerin a dorit ca articolele de îmbrăcăminte să fie confecţionate dintr-un singur material, pentru a facilita reciclarea", a explicat gigantul suedez într-un comunicat de presă.

Sondaj INCENDIAR: Șoferii din România, EXASPERAȚI de ideea MODIFICĂRII plăților pentru reparații prin RCA

Pe multe produse sunt imprimate sloganuri precum ''Trăieşte cu un scop'' sau ''Pentru a ne proteja împreună viitorul'', alături de imagini ale Terrei.

Aşa cum se ştie, în toamna anului trecut, Hector Bellerin a anunţat că a devenit acţionarul lui Forest Green Rovers, grupare din liga a patra engleză, desemnată de FIFA "cel mai ecologic club din lume" în 2017.

Bellerin nu a dezvăluit atunci suma pe care a investit-o. Forest Green Rovers a indicat că fundaşul a devenit al doilea acţionar al clubului. Participaţia deţinută de Bellerin nu era atât de mare încât să constituie un conflict de interese în ochii Premier League.

Spaniolul estima că Forest Green Rovers este un exemplu "pentru felul în care poate fi condus un club de fotbal în epoca noastră".

De zece ani, de când a fost preluat de Dale Vince, magnat al energiei regenerabile, clubul din sud-vestul Angliei a organizat întreaga sa funcţionare în jurul unui demers ecologic. Clubul utilizează maşini de tuns iarba alimentate de energie solară, gazonul este întreţinut fără pesticide şi erbicide, iar apa de ploaie este colectată pentru a uda terenul. FGR este primul club din lume 100% vegetarian în ceea ce priveşte mâncarea servită jucătorilor şi suporterilor la stadion.

Bellerin este un vegetarian şi un ecologist convins.

Fotbalistul a promis că va planta câte 3.000 de copaci pentru fiecare victorie obţinută de Arsenal la finalul sezonului trecut, împreună cu organizaţia One Tree Planted. Iniţiativa sa permis plantarea a 50.000 de copaci în pădurea amazoniană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.