Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaşul Ştefan Vlădoiu, împrumutat de Universitatea Craiova la Universitatea Cluj

U Cluj

FC Universitatea Cluj l-a transferat pe fundaşul dreapta Ştefan Vlădoiu (23 de ani). Acesta vine sub formă de împrumut de la CS Universitatea Craiova, potrivit news.ro.

Născut în Vâlcea, Ştefan Vlădoiu a început să practice fotbalul la nivel copii şi juniori la clubul CS Universitatea Craiova.Debutul pentru prima echipă a oltenilor a venit la vârsta de 17 ani într-un meci de Liga 1 câştigat de „alb-albaştrii” împotriva Astrei Giurgiu.

Pentru a avea cât mai multe meciuri jucate şi pentru a acumula experienţă, fundaşul a fost împrumutat în sezonul 2017/2018 la Sportul Snagov. A bifat 28 de meciuri în acel sezon din Liga a II-a, marcând două goluri şi reuşind patru pase decisive.

A mai jucat încă jumătate de an la Snagov, îmbrăcând tricoul ilfovenilor în 22 de meciuri în turul campionatului 2018/2019 din divizia secundă.

Pe 7 ianuarie 2019, CS Universitatea Craiova îl ceda sub formă de împrumut pe Ştefan Vlădoiu la Dunărea Călăraşi, echipă pentru care a strâns şase prezenţe în prima ligă.

După două sezoane în care a jucat sub formă de împrumut, Ştefan Vlădoiu a revenit pe „Ion Oblemenco” la începutul sezonului 2019/2020. În acel an a strâns 20 de meciuri pentru olteni, reuşind să contribuie decisiv la trei reuşite. A încheiat sezonul pe poziţia a doua în clasamentul Ligii 1.

Evoluţiile bune i-au adus un loc şi în echipa naţională U21 a României. A jucat sub tricolor în două partide din preliminariile campionatului european, reuşind un assist în partida câştigată de „tricolori” împotriva Maltei.

În următorul an, Ştefan Vlădoiu a devenit om de bază pentru olteni. A fost utilizat în 31 de partide în toate competiţiile, acesta oferind două assist-uri.

A fost cel mai prolific an din punct de vedere al trofeelor, fundaşul reuşind să câştige Cupa şi Supercupa României alături de olteni.

În martie 2021, Ştefan Vlădoiu a reprezentat România la turneul final al Campionatului European U21 care a avut loc în Ungaria. După remiza cu Olanda (1-1) şi victoria cu Ungaria (2-1), pentru „tricolori” a urmat meciul decisiv pentru calificare cu Germania, acea partidă fiind şi primul joc la turneul final pentru Ştefan Vlădoiu. Selecţionerul Adrian Mutu l-a trimis în teren încă din primul minut pe fundaş, însă rezultatul de 0-0 nu a fost suficient pentru ca naţionala noastră să meargă mai departe, fiind depăşită la golaveraj de Olanda şi Germania.

A urmat un nou sezon în care Ştefan Vlădoiu s-a impus în echipa craiovenilor pe poziţia de fundaş dreapta. În stagiunea 2021/2022, în care s-a clasat pe poziţia a treia în campionat alături de CS Universitatea Craiova, jucătorul a strâns 30 de partide în toate competiţiile, marcând un gol şi contribuind decisiv la un gol. Acel an a consemnat şi debutul în cupele europene, Ştefan Vlădoiu fiind integralist în partida cu KF Laci din preliminariile UEFA Europa Conference League

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.