Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funeriu, 'aroganţă cosmică': 'V-am promis că vă ridic. Ceea ce am şi făcut'

funeriu bun

Au fost publicate primele date din studiul PISA (Programul pentru Evaluarea Internațională a Studenților) pe anul 2015, iar România nu stă deloc bine. Dincolo de mitul elevului român genial, performanţele reale arată o scădere în ultimii ani, plasând România în a doua jumătate a clasamentului mondial.

Vezi AICI mai multe date!

Pe baza datelor din ultimii ani, care arată o creştere importantă în perioada 2009-2012 şi o scădere în perioada 2012-2015, fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu îşi asumă o "aroganţă cosmică". Acesta remarcă faptul că perioada în care a condus ministerul Educţiei coincide cu intervalul de creştere a performanţelor la testele PISA.

"Aroganta mea cosmica: intre 2009 si 2012, adica in mandatul meu, cu legea aia naspa a educatiei, si mafiile sindicale dinamitate, media Romaniei la testele PISA a crescut cu 14,3 puncte. Intre 2012 si 2015 (7 bucati ministri) scorul PISA a scazut cu 3 puncte. Restul discutiilor sunt povesti. Nu v-am promis ca nu sunt arogant. Dar v-am promis ca va ridic. Ceea ce am si facut. Si alti 7 nu au facut. Asa ca mai incercati baieti, mai incercati... Cat timp voi incercati, eu le multumesc colaboratorilor, mai ales celor pe care voi i-ati dat afara. Dar nu va stresati, ca veti fi din nou votati", afirmă Daniel Funeriu, pe pagina sa de Facebook.

PISA este un studiu global realizat de Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică, în state membre şi nu numai, care vizează performaneţele elevilor de 15 ani la matematică, ştiinţe şi lectură. A fost realizat pentru prima dată în 2000 şi apoi repetat la intervale de trei ani. Studiul are ca scop îmbunătăţirea politicilor în educaţie şi a rezultatelor. Măsoară capacitatea de rezolvare a problemelor şi efectul învăţării în viaţa de zi cu zi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.