Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furnizorul BMW-urilor pentru Poliție, sponsor atât pentru USR, cât și pentru PNL

Radu Pop
iohannis schmidt

Michael Schmidt, propietarul firmei care a câștigat licitația pentru furnizarea de autospeciale BMW pentru Poliție, este un apropiat al președintelui Iohannis, dar și un sponsor pentru USR și PNL.

Ministrul de Interne Lucian Bode a apărat achiziția de autospeciale BMW și a negat orice intervenție de la Cotroceni în favoarea omului de afaceri Michael Schmidt, prieten apropiat al președintelui Iohannis. În ceea ce privește acuzațiile lansate de Cătălin Drulă, Lucian Bode a amintit că donațiile lui Michael Schmidt au ajutat USR să intre în Parlament.

Potrivit datelor publice (.pdf), în 2016, adică în momentul în care erau la început, USR-iștii au primit finanțări exact de la firmele lui Michael Schmidt. Cinci firme, din care patru fiind din MHS Holding, aparţinând omului de afaceri Michael Horst Schmidt, au făcut donaţii către USR, care au totalizat 130.000 de lei în 2016. Este vorba despre MHS Truck Bus SRL – 50.000 de lei. MHS Otopeni Truck Bus SRL – 22.000de lei, MHS Leasing and Rentig SRL – 22.000 de lei, MHS Truck Service SRL – 21.000 de lei şi Rhennania IMMO SRL – 15.000 de lei. În afară de ultima, celelalte sunt din holdingul controlat de Schmidt.

În același timp, potrivit datelor publicate de PNL, citate de G4media, în perioada 2014-2021, cea mai mare sumă încasată a fost pe data de 14 noiembrie 2016, de la societatea MHS Truck&Bus SRL București patronată de Michael Schmidt: 225.000 de lei, în numerar. Banii au fost folosiți pentru cheltuielile formațiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare din acel an.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că prietenia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt „nu a contat” în ceea ce priveşte câştigarea licitaţiei desfăşurate de Poliţia Română pentru achiziţionarea de 600 de automobile BMW cu circa 98 milioane lei.

„Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media, însă pot să vă spun un lucru foarte clar: dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri şi, dacă îmi permiteţi, mă aştept ca aceste autorităţi să verifice toate lucrurile la sânge. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trase într-o chestiune care poate să fie verificată tehnic. Cred că este evident pentru toată lumea că eu personal nu am nicio treabă cu această achiziţie, dar dacă există suspiciuni atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede”, a spus președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.