Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furnizorul britanic de energie Octopus va plăti clienții pentru a economisi energie în această iarnă

wired.com
energie elecrica

Furnizorul britanic de energie Octopus lansează o schemă de plată a clienților pentru a nu consuma electricitate în perioadele de cerere mare de energie electrică, pentru a ajuta la prevenirea penelor de curent în această iarnă, a anunțat vineri compania, conform Reuters.

National Grid din Marea Britanie a avertizat joi că locuințele s-ar putea confrunta cu întreruperi de energie electrică de trei ore, dacă țara nu reușește să asigure suficiente importuri de gaze și electricitate, potrivit Mediafax.

Guvernul a declarat că nu va îndemna populația să folosească mai puțină energie, dar National Grid a spus că managementul flexibilității - precum schema anunțată de Octopus - va face parte din setul de instrumente menit să mențină luminile aprinse în această iarnă.

"În loc să tăiem bucăți întregi de țară dacă avem lipsă de gaz, putem recompensa oamenii pentru că folosesc mai puțină energie în perioadele de vârf de cerere", a declarat Greg Jackson, directorul executiv al Octopus.

În cadrul așa-numitei "Saving Sessions", cei 1,4 milioane de clienți ai Octopus care au contoare inteligente și aproximativ 5.000 de clienți comerciali vor primi e-mailuri și SMS-uri prin care vor fi anunțați despre intervalele orare în care ar putea fi plătiți pentru reducerea consumului de energie.

Octopus a declarat că se așteaptă să plătească în medie 4 lire sterline (4,46 dolari) pentru fiecare locuință în timpul intervalelor de timp specifice din noiembrie până în martie 2023, ceea ce ar putea permite clienților să economisească aproximativ 100 de lire sterline pe parcursul iernii.

Octopus a precizat că în cadrul unei testări a sistemului în februarie și martie s-au înscris 100.000 de clienți, transferând 197 de megawați oră (MWh) din cererea la orele de vârf, echivalentul energiei electrice utilizate pentru a transmite 2,5 milioane de ore de streaming pe Netflix.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.