Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună devastatoare în provincia italiană Bolzano: mai multe poduri au fost distruse

Pinterest
fulgere meteo

Ploi torenţiale însoţite de vânturi puternice au lovit în acest weekend provincia italiană Bolzano (denumită şi Tirolul de Sud), lăsând în urma lor pagube materiale importante, au anunţat autorităţile din această ţară, potrivit cărora operaţiunile de curăţare a zonelor afectate au început duminică dimineaţă, informează DPA.

Mai multe poduri au fost luate de apele revărsate în urma unei furtuni de scurtă durată dar foarte intensă, iar o alunecare de teren a fost raportată mai jos de Pasul Gardena din Munţii Dolomiţi, în nord-estul Italiei, potrivit Agerpres.

Pârâurile din municipalitatea Olang, situată în apropiere de graniţa cu Austria, s-au transformat în râuri agitate, iar mai multe poduri din lemn au fost distruse. Brigada locală de pompieri a raportat că anumite drumuri au fost blocate din cauza noroiului.

Înregistrări video publicate pe reţelele de socializare arată trei poduri care au fost luate de apă după ce pârâul Furkelbach a ieşit din matcă.

O alunecare de teren produsă la 3 kilometri sud de Pasul Gardena a strivit mai multe maşini aflate într-o parcare şi a provocat mai multe pagube materiale. Nu au fost raportate persoane rănite.

Precipitaţii de 50 de litri pe metru pătrat au fost înregistrate în doar două ore în Pustertal (Valea Pust), unde au fost înregistrate şi 500 de fulgere, a precizat meteorologul Dieter Peterlin pe Twitter. El a prognozat că şi alte furtuni se vor produce în această zonă până marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.