Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Gabrielle a făcut ravagii pe Insula de Nord a Noii Zeelande / VIDEO

the guardian
furtuna gabrielle

Furtuna Gabrielle a lăsat mii de persoane fără curent electric pe Insula de Nord a Noii Zeelande. Avertizare cod roșu de ploi și vânt în Auckland, școli închise și zboruri anulate.

Mii de oameni au rămas fără curent electric în timp ce furtuna Gabrielle a ajuns pe Insula de Nord a Noii Zeelande, unde cel mai mare oraș încă se reface după ploile record de luna trecută, relatează The Guardian.

În timp ce fostul ciclon tropical se îndrepta spre Noua Zeelandă, MetService a emis o serie de avertizări meteorologice de cod roșu pentru ploi intense și vânt puternic, inclusiv pentru Auckland, cel mai mare oraș, care a fost afectat de inundații în urmă cu două săptămâni.

Cei 1,7 milioane de locuitori ai orașului au fost rugați să fie vigilenți și să se pregătească pentru ce e mai rău. "Avem în față un eveniment meteorologic foarte sever și potențial devastator", a declarat Rachel Kelleher, de la Auckland Emergency Management.

Multe școli și toate serviciile consiliului local au fost închise luni. Aeroportul din Auckland a fost deschis, dar majoritatea zborurilor interne și internaționale ale zilei au fost anulate. Podul portuar al orașului a fost închis din cauza vântului puternic, iar trenurile au fost suspendate până luni după-amiază. Navetiștii au fost avertizați cu privire la anularea autobuzelor și au fost îndemnați să rămână acasă dacă este posibil.

În noaptea de duminică spre luni, furtuna a ajuns în Northland, în partea superioară a Insulei de Nord, chiar deasupra Auckland, unde au căzut aproape 140 mm de ploaie într-o oră, iar vântul puternic a doborât copaci și linii electrice. Aproximativ 22.500 de gospodării au rămas fără energie electrică peste noapte.

„Va fi o perioadă dificilă pentru noi toți”

Avertizări de ploaie și vânt sunt în vigoare în toată Insula de Nord pentru ziua de luni, când se așteaptă cel mai grav potop, dar valul de furtună ar putea coincide cu o maree înaltă în primele ore ale dimineții de marți, a declarat MetService.

Primarul orașului, Wayne Brown, a declarat: "Ciclonul Gabrielle este la ușa noastră și va fi o perioadă dificilă pentru noi toți, dar suntem bine pregătiți și o luăm în serios. Locuitorii din Auckland sunt puternici și rezistenți și vom trece peste asta".

Kelleher a spus că vântul puternic și ploile vor veni peste terenul deja îmbibat cu apă, riscând probleme structurale, alunecări de teren, căderi de copaci și probleme cu liniile electrice. Întreaga regiune din Auckland riscă să fie afectată de inundații, a spus Kelleher.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.