Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Nicholas s-a transformat în uragan şi se îndreaptă spre Houston

AP News
Uraganul Elsa

Furtuna tropicală Nicholas a atins categoria de uragan în Golful Mexic pe măsură ce se apropie de o zonă de coastă a Statelor Unite şi se îndreaptă spre oraşul Houston, statul Texas, a anunţat luni seara Centrul Naţional al Uraganelor (NHC), relatează marţi AFP, potrivit Agerpres.

Însoţit de vânt cu o intensitate de 120 km / h, Nicholas ''provoacă ploi torenţiale, o intensitate a vântului puternică şi episoade de furtună spre coastele centrală şi nordică ale Texasului'', a indicat NHC în buletinul difuzat la 03.00 GMT.

"Ne aşteptăm la ploi torenţiale luni seară şi marţi. Vă îndemn cu toată seriozitatea să nu plecaţi la drum", a declarat Sylvester Turner, primarul din Houston, metropolă marcată încă de devastatorul uragan Harvey în 2017.

Acest stat din sud-estul ţării este obişnuit cu trecerea furtunilor şi a uraganelor. Însă odată cu încălzirea suprafeţei oceanelor, astfel de fenomene devin tot mai puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Aceste fenomenele ameninţă cu precădere comunităţi importante din zonele de coastă, afectate tot mai des inundaţii ca urmare a creşterii nivelului oceanelor.

Anul acesta s-au format cinci uragane în bazinul Atlanticului, Elsa, Grace, Henri, Ida şi Larry, dintre care Grace, Ida şi Larry au atins categoria de 3 sau mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.