Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună pe piața crypto: Investitorii care și-au luat țepe încep să se răzbune

binance.com
binance criptomonede

Binance U.S. şi CEO-ul său au fost daţi în judecată, luni, de un investitor american care susţine că platforma de criptomonede a comercializat în mod fals Terra USD ca fiind un activ sigur, înainte de prăbuşirea valorii aşa-zisei monede stabile, luna trecută, transmite Reuters.

Monedele stabile (stable coins n.r.) sunt mobnede digitale corelate de valoarea activelor tradiţionale, cum ar fi dolarul american, şi sunt populare ca fiind refugii sigure în perioadele de tulburări pe pieţele cripto.

Dar valoarea Terra USD a săzut luna trecută,  rupând corelaţia sa de 1:1 faţă de dolar si contribuind la o scădere a altor active cripto, precum Bitcoin.

În procesul împotriva Binance şi a directorului general Brian Shroder, rezidentul din Utah Jeffrey Lockhart a spus că Binance a făcut publicitate falsă pentru Terra USD, ca fiind o monedă ”sigură” şi susţinută de această monedă, când de fapt era o valoare neînregistrată.

Lockhart a spus că eşecul Binance de a se înregistra la guvernul SUA ca bursă de valori mobiliare limitează dezvăluirea despre activele tranzacţionate pe platformă, dăunând investitorilor.

”Binance U.S. profită din fiecare tranzacţie şi, prin urmare, are un stimulent puternic să vândă criptoactive, indiferent de conformitatea lor cu legile privind valorile mobiliare”, a scris Lockhart în plângerea sa, intentată la tribunalul federal din San Francisco.

”Din perspectiva Binance U.S., cu cât dezvăluirea este mai mică, cu atât mai bine.”

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat că platforma este înregistrată la Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) - o unitate a Departamentului de Trezorerie al SUA – şi că respectă toate reglementările aplicabile.

”Aceste afirmaţii sunt lipsite de fond şi ne vom apăra cu fermitate”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat, adăugând că platforma va exclude Terra USD, decizie luată înainte ca procesul să fie intentat.

Lockhart încearcă să atragă şi alţi investitori care au cumpărat Terra pe Binance, pentru un proceds colectiv.

Între timp, un grup bipartizan de senatori americani au propus săptămâna trecută o legislaţie pentru ca rolul principal de reglementare a criptomonedelor să revină Comisiei pentru tranzacţiile cu contracte futures pentru mărfuri (Commodity Futures Trading Commission - CFTC), şi nu Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (Securities and Exchange Commission - SEC).

CFTC este, în general, văzută ca fiind mai prietenoasă faţă de criptomonede, deoarece SEC a constatat că criptoactivele ar trebui privite ca valori mobiliare.

Criptomonedele şi-au continuat declinul, luni, Bitcoin atingând un minim al ultimelor 18 luni, în timp ce ether a scăzut cu până la 18%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.