Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuni violente s-au abătut asupra nordului Californiei, după o perioadă de secetă

b1.ro
inundații

Furtuni violente care au determinat căderi de precipitaţii la niveluri istorice s-au abătut luni asupra nordului Californiei, regiune care se luptă de mai multe luni cu incendii forestiere de amploare provocate de secetă, informează AFP.

Fenomenul climatic botezat ''bombă meteorologică'', care are originea în Oceanul Pacific, a lovit duminică regiunea San Francisco şi Oakland, precum şi statele Oregon şi Washington, situate mai la nord.

Ploaia a provocat numeroase inundaţii şi alunecări de teren care au dus la blocarea unor drumuri, iar vântul cu viteze de peste 100 de kilometri la oră a smuls arbori şi acoperişuri.

Două persoane şi-au pierdut viaţa după ce un arbore s-a prăbuşit pe autovehiculul în care se aflau în apropiere de Seattle.

Sacramento, capitala Californiei, unde nu a plouat în intervalul martie-septembrie, a înregistrat recorduri istorice de precipitaţii în 24 de ore, după ce în centrul oraşului a fost măsurată o cantitate de ploaie de aproape 14 centimetri, au indicat luni dimineaţă serviciile meteorologice locale.

Căderi masive de zăpadă au afectat de asemenea masivul muntos Sierra Nevada după ce vremea nefavorabilă s-a deplasat spre est, potrivit Agerpres.ro.

Ploaia a căzut pe terenurile aride din vestul Statelor Unite, afectate de o secetă cronică agravată de efectele schimbărilor climatice.

California este lovită de mai mulţi ani de incendii din ce în ce mai numeroase şi mai devastatoare, ca urmare a prelungirii sezonului incendiilor.

La sfârşitul lui iulie, suprafaţa distrusă de flăcări în California era în creştere cu 250% în comparaţie cu 2020, anul în curs deţinând deja un record în materii de incendii.

Potrivit experţilor, acest fenomen e în special legat de încălzirea globală: creşterea temperaturilor, înmulţirea valurilor de caniculă şi scăderea cantităţilor de precipitaţii în anumite regiuni formând un cocktail propice indendiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.