Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuziune de succes - O nouă companie farma s-a lansat pe piață

realitatea.net
farmacie medicamente

Viatris Inc s-a lansat pe 16 noiembrie ca urmare a fuziunii de succes dintre Mylan N.V. și Upjohn, divizie Pfizer, anunță un comunicat remis MEDIAFAX.

Robert J. Coury, Președintele Executiv Viatris, a spus: “Astăzi sărbătorim lansarea Viatris, punctul culminant al unei etape de mai bine de zece ani de muncă strategică pentru a construi o companie globală cu capacitatea și profunzimea de a oferi acces mai eficient la medicamente de înaltă calitate pentru pacienți și sisteme de sănătate din întreaga lume. Sunt foarte încrezător cu privire la oportunitățile pe care Viatris le are în față și la valoarea pe care compania noastră o va aduce tuturor părţilor interesate – de la pacienţi și angajați, până la clienți și acționari”.

Viatris își menține angajamentul de a returna capital către acționari cu un randament al dividendelor de min 25% din cash flow-ul liber de alte sarcini, pe baza indicatorului cash flow operațional minus investiții de capital, conform GAAP, începând cu primul trimestru întreg al operațiunilor Viatris, cu perspectiva de a continua să crească. De asemenea, Compania își menține angajamentul de a-și reduce gradul de îndatorare și se angajează să-și păstreze ratingul recomandat pentru investiții.

DESCINDERE la Răcari: romii care poluează și vând fier, LUAȚI cu asalt de mascați - La Timișoara, Poliția și DSP NU simt mirosul de cauciuc

Cu aproximativ 45.000 de angajați, Viatris are sediul în Statele Unite ale Americii, cu centre globale în Pittsburgh, Shanghai și Hyderabad, India. Portofoliul său global include peste 1.400 de molecule aprobate într-o gamă largă de arii terapeutice, acoperind atȃt boli netransmisibile cȃt şi contagioase, şi include branduri globale iconice, generice, generice complexe, un portofoliu în dezvoltare de medicamente biosimilare și o varietate de produse fără prescripție.

Viatris este lider pe piața de antiretrovirale în tratamentul HIV/AIDS și al altor boli infecțioase. Aproximativ 40% din peste 23 milioane de persoane care primesc tratament împotriva HIV folosesc produsele noastre, inclusiv 60% dintre copiii infectați cu virusul HIV și aflați sub tratament.

Fuziunea celor două companii, Mylan și Upjohn, a fost anunțată pe 29 iulie 2019 și a primit autorizarea finală pe 30 octombrie 2020. Viatris va începe procesele uzuale de tranzacționare pe Nasdaq, cu simbolul VTRS, la începutul zilei de bursă 17 noiembrie 2020, prima zi intreaga de tranzacționare dupa închidere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.