Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FUZIUNEA Auchan - Carrefour NU VA AVEA LOC: De ce au renunțat cele două companii la avantajoasa afacere

Auchan
auchan

Carrefour a decis să renunţe la o posibilă fuziune cu Auchan, după ce cei doi retaileri francezi au purtat discuţii exploratorii în ultimele luni, a relatat sâmbătă publicaţia Le Figaro, citată de Reuters. Decizia a fost luată joi de comitetul strategic al Carrefour, la recomandarea directorului general Alexandre Bompard, care a considerat că o astfel de tranzacţie ar fi prea complicată. Reprezentanţii Carrefour şi Auchan nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Le Monde a scris la sfârşitul lunii septembrie că Bompard analizează opţiunile pentru consolidarea sectorului şi că grupul pe care îl conduce a discutat cu familia Mulliez, care controlează Auchan. Carrefour a anunţat în iunie că a început să analizeze diferite posibile consolidări, vânzări sau unificări ale filialelor din străinătate, dar că nu a luat nicio decizie referitoare la vânzarea unor active.

În ianuarie, compania canadiană Alimentation Couche-Tard a renunţat la o ofertă de 16,2 miliarde de euro pentru Carrefour, după ce guvernul francez s-a opus acordului, citând îngrijorări legate de securitatea alimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.