Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuziunea Banca Transilvania-Volksbank s-a finalizat

banca transilvania

Banca Transilvania a anuntat luni finalizarea procesului de fuziune cu Volksbank, circa 10% dintre cele 2,2 milioane de clienti provenind de la banca achizitionata, precum si 400 de persoane dintre cei 7.300 de angajati.

"La opt luni de la achizitionarea Volksbank România avem ocazia sa anuntam încheierea cu succes a integrarii VBRO în structura BT si fuziunea celor doua banci. Acum suntem o singura banca, o singura echipa", se arata într-un comunicat al Bancii Transilvania, citat de Mediafax.

La achizitionarea, integrarea Volksbank în structura Bancii Transilvania si fuziunea prin absorbtie au contribuit peste 600 de persoane din ambele banci, dintre care circa 100 au avut responsabilitati permanente în domenii-cheie.

"Am pornit la drum în acest proiect cu gândul ca dorim sa pastram clientii Volksbank România, sa construim, de la început, o relatie pozitiva. La momentul achizitionarii VBRO am facut public angajamentul fata de acestia, pe care l-am respectat: aproximativ 34.000 de clienti Volksbank România au beneficiat de reduceri si de beneficii din partea BT", se precizeaza în comunicat.

Clientii Volksbank au beneficiat de o reducere a datoriei totale de 1,5 miliarde lei, reprezentând restituirea comisionului de risc pentru credite, indiferent de moneda, discount-uri pentru conversia creditelor în franci elvetieni si diminuarea automata a datoriei totale pentru creditele curente.

Banca Transilvania a semnat în decembrie 2014 un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunileVolksbank România, iar în aprilie 2015 a anuntat finalizarea tranzactiei. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice.

Operatiunea a fost aprobata, la sfârsitul lunii august, de Banca Na?ionala a României, data efectiva fiind ultima zi a lunii decembrie a anului trecut, când a încetat de drept valabilitatea autoriza?iei de func?ionare a Volksbank România.

Banca Transilvania este a treia institutie de credit din sistemul bancar românesc în functie de active, dupa BCR si BRD, iar în urma integrarii va concura cu BRD pentru a doua pozitie pe piata.

BT avea la 30 septembrie active de 39,39 miliarde lei, în urcare cu 10,6% fata de finele anului trecut, în timp ce BRD a raportat active de 47,6 miliarde lei, de la 45,18 miliarde lei la sfârsitul lui 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.