Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuziunea dintre T-Mobile US şi Sprint ar putea fi aprobată după concesiile făcute cu privire la utilizarea echipamentelor Huawei

huawei logo

T-Mobile US şi Sprint anticipează că fuziunea lor va fi aprobată de o comisie pentru securitate naţională din Statele Unite, cel mai devreme săptămâna viitoare, după ce companiile lor mamă au anunţat că vor analiza reducerea utilizării de echipamente produse de grupul chinez Huawei Technologies, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters preluată de news.ro.

Oficiali ai guvernului american au presat Deutsche Telekom, acţionarul majoritar al T-Mobile, să nu mai folosească echipamente Huawei, din cauza îngrijorărilor că Huawei este controlată de statul chinez, iar echipamentele sale ar putea conţine ”portiţe” care permit spionajul cibernetic. Huawei neagă acest lucru.

Presiunile au fost exercitate în cadrul evaluării din punctul de vedere al securităţii naţionale a acordului de 26 de milioane de dolari convenit de T-Mobile pentru preluarea companiei concurente americane Sprint, au arătat sursele. Acordul a fost anunţat în aprilie.

Comisia pentru Investiţii Străine a Statelor Unite a evaluat acordul de preluare a Sprint din punctul de vedere al securităţii naţionale.

Acordul a fost anunţat în aprilie. Negocierile dintre cele două companii şi guvernul american nu au fost finalizate, iar acordul ar putea încă să eşueze, au avertizat sursele.

La fel ca toţi marii operatori wireless din Statele Unite, T-Mobile şi Sprint nu folosesc echipamente fabricate de Huawei, dar companiile lor mamă utilizează unele echipamente pe pieţele externe.

Compania mamă a Sprint, SoftBank Group, intenţionează să înlocuiască echipamentele de reţea 4G ale Huawei cu echipamente Nokia şi Ericsson, a relatat joi publicaţia japoneză Nikkei,fără să menţioneze sursele informaţiei.

Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a anunţat vineri că îşi reevaluează planurile din Germania şi alte pieţe europene unde desfăşoară operaţiuni, având în vedere discuţiile referitoare la securitatea echipamentelor chinezeşti.

Huawei susţine că îngrijorările referitoare la securitate sunt nefondate. Tensiunile au fost amplificate de arestarea în Canada a directorului financiar al grupului, în vederea unei posibile extrădări în Statele Unite.

Reprezentanţii Sprint, T-Mobile, Deutsche Telekom, SoftBank  şi ai Comisiei pentru Investiţii Străine a SUA au refuzat să comenteze.

Acordul de preluare dintre T-Mobile şi Sprint trebuie să fie aprobat şi de Departamentul de Justiţie şi Comisia Federală pentru Comunicaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.