Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuziunea EximBank – Banca Românească, stabilită pentru finele acestui an. Exim poate urca două locuri în topul băncilor, BROM va fi dizolvat

eximbank.ro
eximbank

Fuziunea dintre Eximbank și Banca Românească a intrat în linie dreaptă pentru finele acestui an.

Procedura urmează să fie votată peste o lună. EximBank poate urca până pe locul opt în clasamentul băncilor după active, pe baza datelor de la finele anului trecut, în timp ce Banca Românească urmează să fie dizolvată.

Data fuziunii efective va fi 31 decembrie 2022. EximBank va dobândi întreg patrimoniul societății absorbite Banca Românească, care, ca urmare a fuziunii prin absorbție, va fi dizolvată.

Statul, prin Ministerul Finanțelor, deține 95,4% din capitalul EximBank, restul fiind în proprietatea SIF-urilor, în timp ce Banca Românească este deținută în cotă de 99,3% de EximBank.

EximBank a cumpărat Banca Românească de la National Bank of Greece la începutul anului 2020, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro în 2019, cu 284 de milioane de lei, sumă în care a intrat un capital social mai mare, dar și restituirea unor împrumuturi subordonate și linii de credit.

Pe termen scurt cel puțin, achiziția BROM s-a dovedit a fi o afacere profitabilă pentru Exim, care a făcut un profit contabil din tranzacție de 337 de milioane de lei, scrie Profit.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.