Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Günther Oettinger, comisar european: Erdogan, Putin şi Trump sunt 'autocraţi huligani'

Gunther Oettinger

Comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, criticat în numeroase rânduri pentru exprimarea sa tranşantă, i-a descris miercuri pe preşedinţii turc Recep Tayyip Erdogan, rus Vladimir Putin şi american Donald Trump drept 'autocraţi huligani', relatează AFP.

'Într-o lume care se îndreaptă către dezordine (...) cu autocraţi huligani din ce în ce mai zgomotoşi la Ankara, Moscova şi poate chiar într-o aripă a Casei Albe, la Washington, avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de valori sigure şi avem nevoie mai mult ca oricând de mai multă solidaritate în UE', a declarat Oettinger la un forum european de la Bruxelles, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

'Proiectul european este vechi de 60 de ani, însă rămâne un proiect pentru viitor. Pentru că uniunea păcii, a comunităţii valorilor, toate acestea sunt mai importante ca oricând', a insistat comisarul european.

Günther Oettinger este un obişnuit al controverselor. El a provocat un scandal în Germania şi critici din partea Beijingului după ce a folosit termenul peiorativ 'oblici' pentru a-i descrie pe chinezi, la sfârşitul lunii octombrie 2016 la Hamburg (nordul Germaniei) în faţa unor oameni de afaceri. El a stârnit de asemenea reacţii negative după ce a criticat în aceeaşi zi 'impunerea căsătoriilor între homosexuali' în Germania. Oettinger şi-a cerut apoi scuze pentru aceste declaraţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.