Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G7 alimentează inegalităţile din lume, avertizează Oxfam cu două zile înaintea Summitului de la Biarritz

g7-countries

Liderii ţărilor din grupul G7 ''favorizează activ inegalităţile din ţările lor şi din întreaga lume'', o dovadă în acest sens fiind creşterea diferenţelor între veniturile celor bogaţi şi ale celor săraci şi scăderea taxelor pentru bogaţi, atenţionează joi organizaţia internaţională Oxfam (Comitetul Oxford pentru Foamete), cu două zile înaintea summitului G7 de la Biarritz (sud-vestul Franţei), intitulat oficial 'Lupta contra inegalităţilor', transmite AFP potrivit Agerpres

''Inegalităţile privind veniturile s-au agravat în toate ţările G7 începând din anii '80. Cele mai sărace 20% din populaţia ţărilor G7 nu beneficiază, în medie, decât de 5% din totalul remuneraţiilor, în timp ce o cincime dintre cei mai bogaţi primesc aproximativ 45%'', potrivit unui raport al Oxfam.

Potrivit ONG-ului internaţional, în pofida declaraţiei adoptate la Bari în 2017 în vederea combaterii inegalităţilor, G7 nu a reuşit să ia măsuri eficiente pentru reducerea diferenţelor de venituri dintre bogaţi şi săraci.

În vederea reducerii acestor diferenţe, Oxfam cere ''planuri concrete cu o dată limită clară, introducerea unei rate a impozitului minime pentru toate ţările, fixată la un nivel ambiţios'' sau chiar investiţii ''în servicii universale publice şi gratuite''.

De asemenea, Oxfam propune ''măsuri concrete pentru justiţie climatică'', în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel mondial şi subliniază necesitatea combaterii ''inegalităţilor de gen şi a celor economice'' şi importanţa integrării luptei contra inegalităţilor în strategiile de asistenţă pentru dezvoltare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.