Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G7 intră la rupere peste Israel: Se poartă negocieri la sânge pentru încheierea fulger a războiului cu Hamas

grupul g7

Marile puteri din cadrul G7 lucrează cu Israelul pentru a obține un sfârșit „rapid” al războiului din Gaza și pentru a reduce victimele civile, a declarat luni ministrul italian de Externe Antonio Tajani. Potrivit unei declarații a Ministerului de Externe, Tajani a avut convorbiri telefonice cu secretarul britanic de Externe David Cameron și ministrul francez de externe Catherine Colonna.

Tajani a sugerat „forme comune de presiune, la nivelul G7, asupra părților implicate în conflict pentru a atinge anumite obiective”.

„Țările G7 lucrează cu guvernul israelian pentru a găsi o cale rapidă de ieșire din faza militară”, a declarat Tajani, atunci când Italia își începe președinția de un an a Grupului celor Șapte mari puteri industrializate.

Un „obiectiv absolut” este „limitarea imediată a numărului victimelor civile palestiniene”, iar al doilea este acela de „a face presiuni asupra guvernului israelian pentru a pune capăt operațiunilor militare” din Gaza, se arată în comunicatul citat de Reuters. Diplomația italiană militează pentru negocierea soluției „dificile, dar inevitabile” cu două state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.