Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ULTIMĂ ORĂ din Camera Deputaților - Ministrul Apărării va fi AUDIAT în cazul licitației pentru achiziția de corvete

gabriel les

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Ovidiu Raețchi, a anunțat luni că la prima întrunire a comisiei va cere audierea ministrului Apărării, Gabriel Leș, pentru a da explicații cu privire la blocarea licitației pentru achiziționarea de corvete.

„Plecând de la situația licitaților pentru corvete, pe care ați văzut-o, am decis să solicităm ca la prima reuniune a Comsiiei pentru Apărare să îl chemăm pe ministrul Leș în fața comisiei ca să ne explice cum stăm cu programele de modernizare pentru că avem întârzieri mari și s-a ajuns în situația bizară în care un Guvern sesizează singur Parchetul în privința propiei incompetențe sau pentru a boicota un program vital de mdoernizare în zona Mării Negre. Avem această problemă: o a doua blocarea licitațiilor pentru corvete”, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi, conform Mediafax.

Deputatul liberal a adăugat că PNL solicită, de asemenea, ministrului Apărării, să renunțe la suspendarea numirii generalului Nicolae Ciucă.

„Solicităm ministrului Leș să renunțe la acea procedură de suspendare a numirii generalului Ciucă în fruntea Statului Major al Apărării”, a conchis Raețchi.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, vineri seară, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale şi că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. Decizia a venit în condiţiile în care Gabriel Leş, anunţa, la finalul anului 2018, că termenul limită pentru luarea unei decizii privind achiziţia corvetelor era 12 ianuarie.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, sâmbătă, că nu se putea lua o hotărâre în termen în privinţa achiziţiei noilor corvete, având în vedere faptul că Șantierul Naval Constanța a atacat în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.