Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leș recunoaște că este în RĂZBOI cu președintele Klaus Iohannis: 'Am fost deschis la dialog, nu are nimeni de câștigat'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Gabriel Les

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a explicat că decretul de prelungire a mandatului de șef al Statului Major al Apărării pentru Nicolae Ciucă a fost atacat în instanță întrucât îl consideră ilegal, subliniind că demersul nu a fost împotriva lui Iohannis. Leș mai spune că este un război electoral.

„Decizia mea a fost să nu prelungesc acest mandat din rațiuni obiective. Încercând să discut cu președintele nu am avut partener, nu mi-am dat seama pe 28 decembrie, la ultima ședință de CSAT, ce va pregăti președintele. (...) Când am atacat acest decret în instanță nu l-am atacat împotriva unui om - nici a președintelui, nici a domnului Ciucă, un om pe care-l respect foarte mult - ci pur și simplu împotriva unui decret emis din punctul meu de vedere ilegal”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș, pentru Monitorul Apărării și Securității.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Ministrul a mai subliniat că, deși situația este una neplăcută, Armata nu a avut de suferit „foarte mult”.

„E mai mult o situație care ține de imagine și de un război politic electoral din care nu are nimeni de câștigat. Am fost deschis la dialog și m-aș dori să port un dialog cu Administrația Prezidențială pe această temă. Nu l-am avut până în acest moment. E greu de spus când se va termina. Instanța funcționează, se judecă cu celeritate. Vom vedea ce va decide instanța”, a mai spus Gabriel Leș.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 31 ianuarie, să suspende decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul comandantului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei. La scurt timp după decizia instanţei, MApN a anunţat că pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof.

MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministerul a cerut suspendarea şi anularea decretului.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.