Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leș, cot la cot cu generalul Ciucă, pe care îl dorea plecat din fruntea Armatei. Anunţ despre obiectivul major al MApN

les ciuca

Unul dintre obiectivele majore ale Ministerului Apărării Naţionale a fost şi este consolidarea profilului României de pilon regional de securitate şi stabilitate în NATO şi Uniunea Europeană, a declarat, marţi, la bilanţul pe 2018 al Statului Major al Forţelor Navale, ministrul Gabriel Leş, potrivit Agerpres. În cadrul evenimentului, ministrul a stat cot la cod cu şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, deşi Leş a atacat în instanţă decretul prezidenţial de prelungire cu un an a mandatului lui Ciucă.

"Unul dintre obiectivele majore ale Ministerului Apărării Naţionale a fost şi este consolidarea profilului României de pilon regional de securitate şi stabilitate în NATO şi UE, regiunea Mării Negre fiind unul dintre reperele strategice cele mai importante în actualul context de securitate. Situaţia de securitate din regiunea Mării Negre continuă să fie instabilă şi imprevizibilă. Forţele Navale Române trebuie să fie o structură modernă, profesionistă şi dinamică, înzestrate cu nave interoperabile cu cele ale structurile similare din statele Alianţei Nord-Atlantice, care să ofere posibilitatea instruirii şi participării la operaţii navale complexe sub comanda NATO", a afirmat Gabriel Leş.

Citeste si PSD îl pune la zid pe Iohannis : Nu trebuie să ne mai mirăm că străinii au o impresie proastă despre România, când primul om din stat își critică țara

La rândul său, şeful Statului Major al Forţelor Navale, vice-amiralul Alexandru Mîrşu, a precizat că în anul 2019 efortul Forţelor Navale se va concentra pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii la graniţa estică a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, în acelaşi timp cu consolidarea deprinderilor militarilor din Forţele Navale, prin participarea la numeroase exerciţii. Infanteriştii marini vor participa, în acest an, în premieră pentru Forţele Navale, la misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan.

Tot marţi, ministrul Apărării a participat şi la bilanţul pe anul trecut al Statului Major al Forţelor Aeriene. Cu acest prilej, Gabriel Leş a spus că, "în contextul procesului de reconfigurare a posturii militar-strategice de descurajare şi apărare a Alianţei", România are nevoie de "capabilităţi militare credibile, cu o înzestrare adecvată şi militari bine pregătiţi".

"Redresarea bugetului Apărării şi înscrierea acestuia pe o tendinţă ascendentă reprezintă o prioritate majoră a României în contextul de securitate actual atât de complex. România rămâne angajată ferm în direcţia atingerii acestui nivel al finanţării în anul 2018 şi menţinerea lui în deceniul următor", a subliniat Leş.

La bilanţurile celor două structuri, au mai participat şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat Andrei Ignat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.