Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, pregătește renașterea simbolului 'Favorit'

Facebook
Gabriel Mutu

Pornind de la principiul că întreținerea obiectivelor culturale și investițiile pe acest palier costă mult, dar incultura costă de 10 ori mai mult, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu s-a decis să vină cu un proiect inedit, destinat exclusiv locuitorilor, menit să aducă nu numai un plus valoare zonei, dar prin care să fie promovate acte și manifestări culturale de anvergură. Vorbim despre un proiect unicat în București – Centrul European de Cultură „Favorit. Lucrările deja sunt ăn plină desfășurare, iar în aproximativ 22 de luni, va fi redat comunității.

Sectorul 6 este singurul care nu atinge centrul Capitalei și de aceea îmi propun să aduc actul de cultură aici, aproape de noi. Viitorul comunității noastre nu poate fi gândit fără cultură și educație. Trebuie să aducem actul cultural în cartiere, mai aproape de oameni, iar șansa de a împlini acest deziderat o reprezintă renașterea simbolului nostru “FAVORIT”, un adevărat centru european de cultură, proiecții și expoziții„, a declarat primarul Gabriel Mutu, potrivit rptv.ro.

Noul centru cultural european va fi dotat cu cinematograf 3D, sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri, plus alte două săli de dans și balet cu suprafața de 150 mp fiecare, bibliotecă publică, iar în holul de la parter vor putea fi organizate vernisaje. În plus, ecranul de pe fațada noii clădiri va fi acționat electric și va proiecții în aer liber.

„După finalizarea lucrărilor de construcție la noul centru multifuncțional din str. Drumul Taberei 24A, vom reamenaja piațeta din fața fostului cinema, aleile de acces și spațiile verzi, astfel încât întreaga zonă să capete un aspect îngrijit și modern. De asemenea, în strategia de dezvoltare a activităților pentru anii 2020 – 2024 vom ține cont de necesitatea de a diversifica acțiunile culturale pentru toate categoriile de vârstă și socio-profesionale, de organizare a unor manifestări de calitate și de organizarea în parteneriat a unor evenimente de rezonanţă, care să aducă notorietate din punct de vedere cultural„, a mai adăugat edilul.

Având în vedere contextul pandemic în care administrația publică locală își desfășoară activitatea, Centrul Cultural European Sector 6 pune la punct o strategie de reactualizare a evenimentelor așteptate de publicul numeros, dar și desfășurarea în online a unor evenimente a căror activitate se pretează acestui aspect. În acest sens, instituția va rămâne prezentă ca până acum, în tabloul evenimentelor bucureștene. Unele se vor desfășura online, acolo unde proiectul va fi posibil online, altele vor avea loc ca până în prezent, diferența fiind făcută doar de noile reguli de distanțare fizică și igienă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.