Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea a capitulat: Nu va mai fi nici măcar interimar. Sorin Cîmpeanu îl înlocuiește

Oprea2

Oprea2Gabriel Oprea a demisionat din toate funcțiile din Guvern, demisia sa fiind trimisă încă de vineri Parlamentului și fiind semnată deja, potrivit unor surse citate de televiziunile de știri, de către prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu.

UPDATE 16.40: Biroul permanent al Senatului a aprobat astăzi, luând act de situaţia creată prin demisia premierului şi implicit a Guvernului României, inclusiv a vicepremierului şi ministrului de interne Gabriel Oprea, să fie scoase de pe ordinea de zi punctele şase şi şapte care se refereau la moţiunea simplă în sine şi la timpii care urmau să fie repartizaţi grupurilor parlamentare pentru dezbaterea moţiunii.

UPDATE 15.55: Și Sorin Cîmpeanu și-a delegat atribuțiile de ministru al Internelor către secretarul de stat Ilie Botoș.

Astazi, 09.11.2015, în urma demisiei Viceprim-ministrului pentru Securitate Națonală, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, Primul-ministru interimar Sorin Cimpeanu a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne. În același timp, Primul-ministru interimar și-a delegat atribuțile de ministru al Internelor către Ilie Botos, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.”, se arată într-un comunicat remis de Guvern.

UPDATE 15.10: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea din toate funcțiile deținute în Guvern.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care ia act de demisia domnului Gabriel Oprea din funcția de Viceprim-ministru al Guvernului României și Ministrul Afacerilor Interne şi constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. De asemenea, Președintele României a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care îl desemnează pe domnul Sorin Mihai Cîmpeanu ca Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Interne, interimar.”, se arată într-un comunicat remis de către Administrația Prezidențială.

UPDATE 14.40: Prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu va asigura interimatul funcției de viceprim-ministru, dar și interimatul la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a fi publicată în Monitorul Oficial și pentru a intra în vigoare, președintele Klaus Iohannis trebuie să semneze această demisie. Odată ce acești pași vor fi îndepliniți, Gabriel Oprea nu va mai fi ministru interimar al Internelor și nici viceprim-ministru interimar.

Vineri, 6 noiembrie, Gabriel Oprea și-a delegat toate atribuțiile de ministru de Interne secretarului de stat în MAI Ilie Botoș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.