Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, de Ziua Veteranilor: 'Trebuie să promovăm și să apărăm neobosit interesele de securitate ale României'

gabriel oprea

Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării, transmite un mesaj un cu ocazia Zilei Veteranilor. Fondatorul UNPR vorbeşte despre recunoştinţa datorată veteranilor şi celor care şi-au pierdut viaţa pe câmpurile de bătălie.

"Dragi prieteni,

La ora 11.00, in data de 11 noiembrie 1918, intra în vigoare Armistițiul între Puterile Antantei și Germania, care a creat și condițiile necesare realizării Marii Uniri de la ‪‪1 decembrie‬‬, în același an, în țara noastră.

Astazi este Ziua Veteranilor, ziua în care celebrăm încheierea oficială a Primului Război Mondial.

Nu putem sa uitam nici de sacrificiul militarilor români care au participat la misiuni în afara teritoriului statului, in teatrele de operatii.

În anul 2010 am inaugurat Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României, ca un simbol al recunoștinței pentru cei care au făurit istorie în numele idealurilor sacre ale Romaniei si ale umanității. Monumentul din Parcul Tineretului, realizat prin contribuția mea și a primarului Cristian Popescu Piedone a fost donat Ministerului Apararii Nationale si este un omagiu veșnic adus militarilor care și-au sacrificat viața departe de granițele țării, dar și pe teritoriu național, onorând, cu demnitate, jurământul față de Patrie.

În memoria eroilor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă si din respect si recunostinta fata de veterani, trebuie să promovăm și să apărăm neobosit interesele de securitate ale României", scrie Gabriel Oprea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.