Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea: 'ÎCCJ stabileşte definitiv şi irevocabil că NU am plagiat în teza de doctorat'

Facebook
Gabriel Oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea anunță că a primit luni, 16 octombrie, hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care stabileşte definitiv şi irevocabil că nu am plagiat în teza de doctorat.

Fiind marcat ca ţintă politică, pentru mine special a fost creată o hotărâre de guvern cu dedicaţie, potrivit căreia, în mod absolut fals, lucrarea mea ar fi putut întruni oricând elementele unui plagiat. Aceasta, cu ignorarea totală a verdictului de neplagiat dat prin vot, 9-0, de către Comisia pentru demnitari din Ministerul Educaţiei, din care făcea partea şi un reputat profesor din Germania.

În ciuda verdictului de neplagiat, act administrativ care nu a fost contestat în termenul legal de 30 de zile şi şi-a produs efectele, a apărut acest HG care stabilea, ilegal şi neconstituţional, că orice teză de doctorat, poate fi considerată plagiat şi poate fi atacată oricând, chiar şi dacă a primit un verdict legal de neplagiat de la instituţia responsabilă.

Curtea Constituţională a României a stabilit, prin hotărâre definitivă şi general aplicabilă, că titlul de doctor nu poate fi retras dacă a intrat în circuitul civil şi a produs efecte. Totodată, hotărârea de guvern ilegală care stabilise contrariul a fost abrogată.

Atacul la adresa mea, pe tema aşa-zisului plagiat, a fost orchestrat de un general din serviciile secrete provenit din vechea Securitate, un individ trimis în judecată de către CNSAS pentru poliţie politică şi un aşa-zis jurnalist, intelligence, care s-a autointitulat impostor.

Verdictul definitiv de neplagiat dat astăzi de ÎCCJ demontează definitiv minciunile unor persoane care au distrus cariere, familii şi destine”, transmite Gabriel Oprea printr-un comunicat de presă.

Gabriel Oprea a obținut titlul de doctor în anul 2001 cu lucrarea „Procedura plângerii prealabile” sub coordonarea profesorului universitar Ion Neagu, la Facultatea de Drept a Universității București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.