DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Întâlnire crucială între Marcel Vela și Gabriel Oprea: Majorări de salarii pentru polițiști

facebook.com
Gabriel Oprea

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, generalul Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne s-a întâlnit azi cu actualul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Conform unui comunicat de presă emis de Uniune, ca urmare a discuțiilor purtate între generalul Gabriel Oprea și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, incepând cu luna ianuarie 2020, intră în vigoare o serie de măsuri fiscal-bugetare care privesc polițiștii, militarii și personalul civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aprobate de Guvernul României, conform OUG 1/2020, publicată în Monitorul Oficial din 9 ianuarie 2020.

Citește și: Probleme mari pentru unul dintre liderii #Rezist: ‘Este un atentat la viața mea’

Astfel, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se majorează cu 1/3 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4).

O altă măsură luată în sprijinul angajaților MAI este actualizarea, începând cu această lună, a alocației valorice pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

De asemenea, pentru perioada 2020-2021, personalul MAI care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, conform reglementărilor legale în vigoare, nu se lucrează, va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată pentru timpul lucrate în aceste zile.

Începând din această lună, cuantumul sporurilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară de care beneficiază angajații MAI se menține la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019.

Citește și: Declarația care zguduie cazul Caracal: ‘Mai erau și alte fete. Se ocupă cu traficul de persoane’

”Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” apreciază, astfel, receptivitatea ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela față de propunerile formulate de liderul Uniunii, generalul Gabriel Oprea, propuneri care se concretizează în măsurile enunțate mai sus.

De asemenea, UMPMV remarcă o dată în plus disponibilitatea ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela cu privire la dialog social și la identificarea de soluții față de nevoile și problemele angajaților MAI, așa cum au fost ele prezentate de Uniune.

Citește și: Marius Budai a răbufnit după declarațiile ministrului Muncii: Trecem de la austeritate la jigniri şi e din ce în ce mai grav

Pe cale de consecință, UMPMV reafirmă suportul pe care îl oferă ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, pentru realizarea unui management de cel mai înalt nivel, pentru MAI.”, se arată în comunicatul semnat de director de comunicare și purtător de cuvânt al UMP “Mihai Viteazul” comisar-sef de poliție Christian Ciocan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.