Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, președintele fondator al UNPR, discurs important de Centenar

facebook.com
Gabriel Oprea

Președintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, discurs important în preajma Centenarului.

"Puține zile ne mai despart de împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea visului de veacuri al poporului român – Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru participarea la acest eveniment, prin care dorim să marcăm împreună sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

1 decembrie 1918 a fost momentul în care românii au scris o pagină sublimă în istoria neamului românesc.

Această dată rămâne un simbol al afirmării hotărârii poporului român de a-și decide propria soartă.

Mesajul pe care noi, Uniunea Națională pentru Progresul României, dorim să îl transmitem pentru Ziua Națională, tuturor românilor, este de unitate și solidaritate.

La 100 de ani de Româniaunită, cred că am înțeles cu toții care ne este destinul, ca națiune și care este obligația noastră față de generațiile viitoare.

Avem datoria să luptăm în continuare pentru a păstra ceea ce am primit.

Am înțeles cu toții cât de mult contează unitatea, independența și suveranitatea câștigate cu efort, cu sacrificiu și cu sângele eroilor noștri.

Ziua Națională este un moment de reamintire a sacrificiului suprem făcut de militarii români, fără de care nu am fi putut sărbători în acest an 100 de ani de România Mare.

Tocmai de aceea, ne-am adunat astăzi aici, pentru a depune o coroană de flori în cinstea eroilor noștri, în acest loc special – Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national.

Acest monument are pentru mine o importanță deosebită. El a fost realizat de către specialiștii de la Armată, prin contribuția personală a mea și a primarului Piedone, ca un omagiu veșnic adus militarilor care și-au onorat cu demnitate jurământul făcut față de Patrie.

Pe monument sunt reprezentate toate armele Armatei României: infanteria, aviația și marina.

După cum știți, am inaugurat monumentul în anul 2010, când l-am donat Ministerului Apărării Naționale. El este un simbol al recunoștinței supreme față de cei care au făurit istorie în numele idealurilor sacre ale românilor și ale umanității.

România este țara tuturor cetățenilor săi. Pentru ei, trebuie să privim cu toată responsabilitatea către valorile, principiile și reperele care ne definesc ca națiune și trebuie să construim o națiune mai puternică și mai unită.

La nivelul societății noastre sunt, din păcate, în ultima vreme, multe lucruri care ne dezbină.

Cred cu tărie că Centenarul este un moment în care ar fi bine să reflectăm la ceea ce am primit de la înaintașii noștri, să depășim divergențele de opinii, culorile politice, interesele personale sau de grup și să luptăm împreună pentru interesul national, pentru România.

Pentru că lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decât cele care ne despart.

O Românie Unită nu poate exista fără o societate unită. Așa cum o Românie puternică nu poate exista fără un sistem de securitate puternic.

Am considerat întotdeauna că instituțiile care formează sistemul de securitate al României trebuie să fie puternice, iar haina militară trebuie să-și recapete prestigiul pe care îl merită.

De aceea, am sprijinit prin măsuri concrete, inclusiv de natură legislativă, instituțiile din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională.

Ele trebuie susținute, iar oamenii care le formează trebuie să aibă un nivel corespunzător al condițiilor de viață și de muncă.

Ei trebuie sprijiniți în continuare cu măsuri care vizează drepturile lor de salarii și pensii, precum și dotările, echipamentele și tehnica militară cu care își desfășoară activitatea.

UNPR va continua să fie alături de militari, de polițiști, de pompieri, de jandarmi activi și în rezervă și va continua să vină cu soluții pentru aceștia.

La mulți ani tuturor românilor, la mulți ani România Unită!", susține Gabriel Oprea în discursul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.