Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea: Subinspectorul Gheorghe Ionescu va intra în Galeria eroilor României

oprea

Sicriul poliţistului Gheorghe Ionescu, decedat vineri dimineaţa, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfăşurării unei misiuni, a fost scos duminică în jurul orei 13,00 pe catafalc şi învelit în tricolorul naţional, la Cimitirul Ghencea III. 

La ceremonie sunt prezenţi sute de oameni, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şefi ai altor structuri din MAI, precum şi sute de poliţişti, unii dintre aceştia foşti colegi ai lui Gheorghe Ionescu la Brigada Rutieră Bucureşti. 

"Trăim un moment greu pentru Ministerul Afacerilor Interne, Poliţia Română, toţi colegii şi prietenii subinspectorului Gheorghe Ionescu. A fost un poliţist adevărat, un profesionist, un om care şi-a făcut datoria. Până în ultima clipă am sperat că viaţa acestui erou va fi salvată", a spus vicepremierul Gabriel Oprea, în discursul său. 

Ministrul de Interne i-a promis soţiei îndurerate că îi va fi alături şi îi va da tot sprijinul necesar, oferindu-i acesteia un loc de muncă în cadrul ministerului. 

Gabriel Oprea nu i-a uitat nici pe ceilalţi militari care şi-au dat viaţa pentru ţară în teatrele de operaţiuni, subliniind că subinspectorul Gheorghe Ionescu va intra în "Galeria eroilor României". 

"Am pierdut oameni de valoare care şi-au pus viaţa în pericol. Ei sunt eroii României şi în această onoare intră şi subinspectorul Gheorghe Ionescu. Ne luăm rămas bun. Dumnezeu să-l odihnească pe camaradul nostru!", a adăugat Oprea înainte de înmormântarea poliţistului. 

Colegul de tură al poliţistului decedat, Vlad Danilo, a transmis, la rândul său, un mesaj de condoleanţe familiei îndurerate, afirmând că toţi ceilalţi poliţişti vor duce mai departe amintirea "Dulăului", aşa cum îl numeau colegii. 

"Îmi e greu să vorbesc despre colegul meu. Orice zi poate fi ultima (...). Era un om devotat meseriei, lucra cu pasiune. (...) Am sperat toţi că va avea puterea să se întoarcă printre noi. (...) Cuvintele sunt prea sărace să exprime durerea pe care o simt. A fost şi va rămâne un exemplu. Colegul nostru a fost mai mult decât un om, a fost o stare de spirit. Avem obligaţia ca toţi să continuăm ceea ce el făcea şi cei care vor încălca legea se vor întâlni în continuare cu 'Dulăul'", a spus Vlad Danilo, potrivit Agerpres.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis, totodată, un mesaj de condoleanţe familiei, adresând un cuvânt de mângâiere sufletească. 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit post-mortem subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler "în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem". 

Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. 

La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale poliţistului şi l-a acroşat cu maşina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă. 

Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune. 

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.