Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, trimis în judecată

oprea

Gabriel Oprea, fost președinte UNPR și fost vicepremier în Guvernului României, a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația de abuz în serviciu.

Conform procurorilor, Oprea a "dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor."

"Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție", mai susțin aceștia.

În același dosar au fost trimiși în judecată, pentru complicitate la abuz în serviciu, Gheorghe Nicolae fost șef al DIPI și Gabriel-Nicolae Pavel, fost șef al Serviciului Juridic al DIPI.

De asemenea, Nelu Zărnică, chestor principal, și Marian-Dănuț Iacob, comisar șef de poliție, au fost trimiși în judecată pentru deturnare de fonduri în formă continuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.