Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a ajuns la Guvern: discuție cu premierul Marcel Ciolacu (surse)

sursa FOTO: Inquam
firea ciolacu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a ajuns la Guvern în urmă cu scurt timp. Firea urmează să poarte o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, în contextul în care i se cere demisia în scandalul azilelor de bătrâni, transmite postul de televiziune Digi24.

Nu este exclus ca și Gabrieala Firea să-și dea demisia din fruntea ministerului, având în vedere că mai multe voci, inclusiv din PSD, îi cer acest lucru. Surse din partid susțin că o parte din liderii PSD forțează o demisie din Guvern a Gabrielei Firea.

Context

Dacă ascultăm atent scurtul discurs al lui Marcel Ciolacu de joi de la Guvern, premierul a folosit de două ori adjectivul „firească” (un cuvânt care face aluzie la numele ministrului Familiei - Firea) pentru a caracteriza demisia lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii.

„Am avut o discuție dimineață cu dl ministru Budăi, care m-a anunțat că își depune demisia. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a spus Ciolacu, accentuând cuvântul „firească” și uitându-se în jur.

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Conform unui document consultat de către G4Media, Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, relatează News.ro.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reuşit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracţii, a relatat Digi 24.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat că Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său. „Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a explicat Firea.

Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, considerând că aceasta ştia despre neregulile din căminele pentru vârstnici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.